Találat a #Étel-ital, #Termékcímkézés, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Mit és mennyit igyon a gyerek nyáron?
Nyáron a szülők energiájának nagy részét leköti a gyerekek programjának, felügyeletének megszervezése, az evés-ivás pedig gyakran azon múlik, épp akkor ott, a helyszínen mi elérhető. Pedig a hőség miatt a gyerekek éhségérzete csökkenhet, folyadékigényük viszont nőhet a több mozgás miatt. Mire figyeljünk és hogyan? – hasznos tippek Antal Emese dietetikustól, a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetőjétől.
KONYHA-KERT
Ne dobd ki, a csúnya zöldség is lehet finom!
Fejenként évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki, sokszor csak azért, mert nem szép. Pedig a látszólagos hiba nem felétlenül jelent rosszabb minőséget. Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya.
FOGYASZTÓ
Veszélyes kutyaeledelt hívtak vissza
Határértéket meghaladó kadmium tartalom miatt a német élelmiszerbiztonsági hatóság elrendelte a Real Nature Wilderness Adult Best Horse nevű kutyaeledel forgalomból történő kivonását és visszahívását a Fressnapf üzleteiből.
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Érzed a diszkrimináció ízét a csokidban?
A munka több mint kétharmadát végzik, de csak a jövedelem negyedét kapják az asszonyok az átlagos elefántcsontparti kakaóültetvényeken. A fairtrade csokoládéba harapva viszont nyugodt lehet a lelkiismereted.
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Ilyen menzák kellenek Magyarországnak
Helyi ökogazdálkodóktól származó alapanyagok, mosolygós konyhás nénik, ebéd közben vidáman csevegő gyerekcsapatok, velük étkező tanárok, a visszajelzéseket figyelembe vevő közétkeztetési cég. Ilyen menza nincs − gondolhatnánk. Pedig létezik, és reméljük, egyre több lesz!
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Cégek, akik odaadják a maradék árut a rászorulóknak
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által összegyűjtött élelmiszer évente 300 ezer embernek segít. Tavaly több mint 11 ezer tonna, boltokban megmaradtadt élelmiszer juttattak jó helyre. Melyek azok az üzletláncok, akik együttműködőek és segítik a mentést? Miért járnak ebben fényévekkel előttünk a csehek? Az egyesület fejlesztési igazgatójával, Újhelyi Katalinnal a sikerekről, az együttműködő cégekről és a mentést korlátozó tényezőkről beszélgettünk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Képzés: közösségi mezőgazdálkodás és pénzügyek kezdőknek
Újra itt a lehetőség, egy igazán izgalmas képzés keretében mutatjuk be a közösségi mezőgazdálkodás működését. Ezúttal a legfontosabb információk mellett a közösségi gazdaságok pénzügyi tudnivalóin lesz majd a hangsúly.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Szamóca, földi eper
Kedvelt tavasz végi, nyári csemegénk a földi eper, sőt, az édesszájúaknak remek hír, hogy ideális összetevője egy kora nyári böjtnek.de mit is nevezünk földi epernek valójában? Mi köze van az eperfához vagy a szamócához? Hogyan tároljuk, mit készítsünk belőle?
KONYHA-KERT
Génbankból kiszabadított ritka paradicsomok kerülhetnek forgalomba
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet elfeledett tájfajták öko-palántáiból adományozott a Kortárs Építészeti Központ Kerthatár Közösségi Kertjének. A különleges ízvilágú tájfajta-palánták május közepétől – korlátozott mennyiségben – kereskedelmi forgalomban is elérhetők lesznek.
KONYHA-KERT
Ezeket a rákkeltő húsokat kerüld húsvétkor
Ha húsvét, akkor a sonka nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Bőséges a kínálat a szupermarketek polcain és a piacok hentesüzleteiben is, de mi alapján érdemes választani, ha nem csak az élvezetre, de az egészségünkre gondolunk? Nitrites pácsó – erre kell figyelnünk. Ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, plusz sütjük, főzzük, a nitrites pácsó miatt a sonka növeli a rák kialakulásának kockázatát.