Találat a #Étel-ital, #kert, #szobanövény, #Zöldség-gyümölcs címkére
Tesztek
FOGYASZTÓ, KONYHA
FOGYASZTÓ, KONYHA
Cikkek rendezése
KONYHA
Mi fán terem? Spárga
A tavasz beköszöntének csalhatatlan jele a lila, zöld, halványsárga vagy fehér, csokorba kötött spárga megjelenése. A spárga igen gazdag ásványi anyagokban, de számos további jótékony hatása van. Legalább akkor együk, amikor szezonálisan kapható.
BABA-MAMA, KONYHA
Húsvéti tojásfestés természetesen – akár konyhai ételhulladékból
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Ha van kedved, tarts velünk, Tóthné Balázs Kata ökokör vezetőnk beavat minket abba, hogyan tudunk a boltokban kapható porok helyett a konyhádban található alapanyagok, akár maradék zöldséghéj segítségével tojásokat festeni.
KONYHA
Mi fán terem? Medvehagyma
A kora tavasz jellegzetes erdei növénye az egyre kedveltebb medvehagyma. Lelőhelyein szinte szőnyegszerűen borítja a talajt. Élénk zöld, hosszúkás, fényes leveleiről, a körülötte terjengő fokhagymás illatról könnyen felismerhetjük.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Friss, egészséges, megbízható a járvány idején is – ezek a közösségi gazdaságok várják a tagokat 2021-ben
Aki friss, helyi bio minőségű élelmiszerhez akar jutni rendszeresen, közvetlenül a termelőtől, az most nézzen körül és csatlakozzon egy közösségi gazdasághoz! Hogy könnyebb legyen a választás, idén is összeraktuk a gazdaságok listáját, sőt, már térkép is segíti a választásotokat.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Amikor átadjuk a zöldségeket, nekünk az a heti ünnepnap – Esőleső Ökotanya
Szekeres Nikolett és Balogh Krisztán Ópusztaszeren közösségi gazdaságként gazdálkodnak, 60 szegedi családot, egy lelkes és aktív közösséget látnak el friss, bio zöldségekkel.
KONYHA
Mi fán terem? Pasztinák
A pasztinák vagy más nevén paszternák manapság méltatlanul mellőzött gyökérzöldségünk. Pedig a burgonya Európába érkezése előtt főzve is, sütve is fontos népeledel volt a kontinensen. Kinézetre ugyan leginkább egy nagyra nőtt fehérrépa, de egészen másra használjuk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
- #bioélelmiszer
- #GoEAThical
- #Helyi élelmiszer
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #OurFoodOurFuture
- #Zöldség-gyümölcs
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.
KONYHA, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Már igényelhetjük az idei tájfajta magmintákat a tápiószelei génbankból
Február 3-ától a készlet erejéig elérhető az idei tavaszi vetésű tápiószelei génbanki magminták listája a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ weboldalán.
KONYHA
Mi fán terem? Burgonya
Cleopatra, Agata, Rózsa. Katica, Sarolta, Luca – mind-mind egy-egy burgonyafajta neve. Melyikből mit főzzünk, mitől egészséges?
FOGYASZTÓ, KONYHA
Iránból származó szennyezett mazsolát hívott vissza a Tesco
A Tesco-Global Zrt. szermaradvány miatt visszahívta és kivonta a forgalomból egyik saját márkás mazsola termékét.