Találat a #Étel-ital, #idénynövény, #kisbolt, #piac, #Szupermarket, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Őszibarack
A hamvas héjú őszibarack július közepétől szeptember elejéig kapható nyersen a piacon. Húsa zöld, sárgásfehér, sötétvörössel áttört zöldesfehér színekben pompázik. Magvaváló és duránci fajtái egyaránt kedveltek.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Érdemes megvárni a magyar dinnyét? – a tudatos vásárlók megmondták
Idén sokára ért be a hazai görög- és sárgadinnye. Mi is alig bírtuk már kivárni, így a júliusi #gyorskörben is a dinnye került terítékre. Arra voltunk kíváncsiak, kivárják-e a hazai görögdinnyét a tudatos vásárlók? Azt is megtudtuk, meddig tart idén várhatóan a dinnyeszezon.
KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Közösségi gazdaságtól a tányérig: egy tájfajta óriás útja képekben
Fotósunk egy tájfajta óriás paradicsomot kísért végig útján a terényi MagosVölgy Ökológia gazdaságból közösségük egy tagjának tányérjáig.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Málna
Ki ne szeretné az édes, de mégis kicsit savanykás málna mámorító ízét? Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljunk? Hogyan termesszük?
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Uborka
A kovászos és a nyers uborkasaláta, az uborkaleves pedig a nyár csemegéje. Miért egészséges? Hogy vásároljunk? Mit készítsünk belőle?
KONYHA-KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
Szépülj a kamrából: kozmetikai receptek, bőrápolás nyáron, természetesen
Sok olyan gyümölcs, gyógynövény van, amelyet felhasználhatunk bőrünk ápolására. Próbáld ki kozmetikai tippjeinket: nyári krémek, gélek, pakolások, bőrápolás házilag.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Spárga
A tavasz beköszöntének csalhatatlan jele a lila, zöld, halványsárga vagy fehér, csokorba kötött spárga megjelenése. A spárga igen gazdag ásványi anyagokban, de számos további jótékony hatása van. Legalább akkor együk, amikor szezonálisan kapható.
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Húsvéti tojásfestés természetesen – akár konyhai ételhulladékból
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Ha van kedved, tarts velünk, Tóthné Balázs Kata ökokör vezetőnk beavat minket abba, hogyan tudunk a boltokban kapható porok helyett a konyhádban található alapanyagok, akár maradék zöldséghéj segítségével tojásokat festeni.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Pasztinák
A pasztinák vagy más nevén paszternák manapság méltatlanul mellőzött gyökérzöldségünk. Pedig a burgonya Európába érkezése előtt főzve is, sütve is fontos népeledel volt a kontinensen. Kinézetre ugyan leginkább egy nagyra nőtt fehérrépa, de egészen másra használjuk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
- #bioélelmiszer
- #GoEAThical
- #Helyi élelmiszer
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #OurFoodOurFuture
- #Zöldség-gyümölcs
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.