Találat a #Étel-ital, #Hulladék, #Ital, #Víz címkére
Tesztek
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Cikkek rendezése
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Kínai kel, napa-káposzta, pak choi
A késő téli, kora tavaszi időszakban zöldségigényünket kielégítő kínai kel, napa-káposzta és pak choi számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Sóska
Néhány sóskalevéllel bármilyen salátát feldobhatunk. Miért egészséges? Hogyan vásároljuk, tároljuk? Mit főzzünk belőle?
BABA-MAMA, FOGYASZTÓ
Nagyon drága lesz idén az iskolakezdés, de azért sokféleképpen spórolhatunk
Elszálltak a papírárak, egy kis kreativitással azonban nagyon sokat spórolhatunk, mutatjuk is a legjobb tippeket!
BABA-MAMA, ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON
Tippek környezetbarát és etikus húsvéthoz
Összeszedtünk néhány tippet, hogy a húsvéti készülődés valóban öko, etikus és tudatos legyen, aminek nem csak a család örül, de a nyuszik, a tyúkok, és a környezetünk sem bánja.
KONYHA-KERT, ÖKOKÖRÖK, Uncategorized
ÖkoKör Kamrás élmények első kézből
Kevesebb élelmiszer- és pénzpazarlás, új receptek, bizonyság arra, hogy jól lehet lakni akkor is, ha nem húst eszünk hússal. Mindezt jó hangulatban, támogató közösségben, aszkézis nélkül. Ez az ÖkoKör Kamra. Ismerd meg a résztvevők történeteit, és csatlakozz az ÖkoKör közösséghez.
KONYHA-KERT
Balkonkert a poharamban – Ízes vizek, gyógyteák és aromás cukrok
Nincs annál motiválóbb, mint ha a balkonkertészkedésüknek elfogyasztható – ehető, iható – eredménye van. Mit tehetünk az italunkba a balkonon termesztett növényekből? Nyári italok garantáltan helyi, szezonális forrásból.
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Le vagyunk maradva az újratölthető üvegek hasznosításában
2023 közepétől vezetik be itthon az italok csomagolásának betétdíjas rendszerét. Jelen állás szerint a rendszer inkább a begyűjtést fogja szorgalmazni, nem teszi kötelezővé például az újratöltést. Pedig a palackok újrahasználata az egyszerű újrahasznosításnál nagyobb mértékben csökkentené a környezetterhelést.
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Húsvéti tojásfestés természetesen – akár konyhai ételhulladékból
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Ha van kedved, tarts velünk, Tóthné Balázs Kata ökokör vezetőnk beavat minket abba, hogyan tudunk a boltokban kapható porok helyett a konyhádban található alapanyagok, akár maradék zöldséghéj segítségével tojásokat festeni.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Csipkebogyó
A rózsafélék családjába tartozó csipkerózsával erdei tisztásokon, elhagyott kertekben találkozhatunk. Nyáron rózsaszín virágaiban gyönyörködhetünk. Télire beérő égőpiros gyümölcseit frissen és lekvárként fogyasztjuk.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Hagyma
A kétéves fejlődésű növény egész évben folyamatosan kapható. Tavasszal a friss hajtásokat újhagyma néven fogyasztjuk. Nyár elejére-közepére ebből lesz a „főzőhagyma”, majd szeptemberre a tárolható vöröshagyma.