Találat a #Étel-ital, #Hulladék, #Hús, vegetáriánus címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
A ribizlistől az angolteásig: vendégségben a Kockacsokinál
Jártál már csokikóstolón? A TVE csapatának szerencsésebbik fele a Kockacsoki meghívására most kipróbálhatta, hogy milyen prémium csokoládékkal indítani a reggelt. Megmutatjuk milyen volt.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Bámulatos táskák az upcycling magyar képviselőitől
A mindennapok során felhalmozott tárgyak előbb utóbb elkopnak, elromlanak, vagy csak egyszerűen lecseréljük őket. Egyre több upcycling vállalkozás működik, akik új életre keltik a lyukas farmernadrágot vagy bicikligumit, a reklámmolinót és a biztonsági övet.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Böjtölj velünk: szevasz nejlonzacskó, csá szívószál!
Tudatos Vásárlóként idén olyan böjtbe kezdhetünk, amitől nem csak a mi szervezetünk, de a Föld is megtisztul: húsvétig megvonunk magunktól néhány olyan dolgot, amiket valójában a hátunk közepére se kívánunk. Válassz te is magadnak böjtölnivalót a listánkról!
KONYHA ÉS KERT
7 dolog a paradicsomról
Nemsokára faljuk majd nyersen, salátában vagy csak úgy, magában, addig leginkább szószként vagy aszalva. Már nincs messze, hogy beleharapj az idei első pirosló lédús paradicsomba, addig pedig olvass néhány érdekességet az aztékok aranyalmájáról! Ha pedig sajátot szeretnél, már kezdheted is a magok beszerzését.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ilyen a tea
Isszuk forrón és jegesen, zölden, fehéren, feketén. A tea a víz után a legelterjedtebb ital a világon. Melyik fajtájában van több antioxidáns? Melyik a legnépszerűbb márka? Mi a rooibos? És mi az a chai latte?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor ideális lecserélni háztartási gépeinket?
- #Elektronika, számítástechnika
- #Energia
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hulladék
- #Otthon és Iroda
Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának tavaly kiadott jelentése fontos kérdésekre ad választ: meddig kéne használnunk a laptopot, a tévét, a mobiltelefont? Mikor érdemes még javíttatni, és mikor érkezik el a pillanat, amikor környezetileg már nagyobb teher a régi hűtőszekrényünk működtetése, mint ha újat vásárolunk?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Édes-keserű tények a cukorról
Az évi 175 millió tonna cukor előállításának a legfőbb alapanyaga a cukornád, amelyet a cukorrépa követ a második helyen. A cukornád jelentős részét a fejlődő térségek gazdálkodói termesztik. Tények, érdekességek, amit nem gondoltál volna a cukorról.
Zöld Otthon mindenkinek
Remodel, avagy a régi bútorok új élete
A retro tömegbútorok újragondolásával és felújításával foglalkozó Remodel Stúdió nemcsak tudást és munkát ad hátránnyal induló fiataloknak, de az új életre keltett régi darabokkal a környezetvédelemért és a szemléletformálásért is sokat tesz.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
3 alapanyag – 10 okosság
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Melyik a legjobb liszt? És melyik mire való? Melyek a legjobb pesti pékségek? Hol terem a magyar rizs? Találtunk-e szennyeződést a boltokban kapható rizsekben? Most tíz pontban tesztelheted, mi maradt meg és mi maradt ki abból, amit a lisztről, rizsről és a hüvelyesekről a Tudatos Vásárlón olvashattál.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
2018-ban is várnak a közösségi gazdaságok
Megbízható forrásból származó, vegyszermentesen termesztett zöldség, gyümölcs és szabadtartásos állati termékek is elérhetőek a közösségi gazdaságoknál. Aki próbálta már, azt mondja, nincs is ennél finomabb. Mi kell még? Csatlakozz idén Te is!