Találat a #Étel-ital, #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Ital címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
7 dolog a paradicsomról
Nemsokára faljuk majd nyersen, salátában vagy csak úgy, magában, addig leginkább szószként vagy aszalva. Már nincs messze, hogy beleharapj az idei első pirosló lédús paradicsomba, addig pedig olvass néhány érdekességet az aztékok aranyalmájáról! Ha pedig sajátot szeretnél, már kezdheted is a magok beszerzését.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ilyen a tea
Isszuk forrón és jegesen, zölden, fehéren, feketén. A tea a víz után a legelterjedtebb ital a világon. Melyik fajtájában van több antioxidáns? Melyik a legnépszerűbb márka? Mi a rooibos? És mi az a chai latte?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor ideális lecserélni háztartási gépeinket?
- #Elektronika, számítástechnika
- #Energia
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hulladék
- #Otthon és Iroda
Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának tavaly kiadott jelentése fontos kérdésekre ad választ: meddig kéne használnunk a laptopot, a tévét, a mobiltelefont? Mikor érdemes még javíttatni, és mikor érkezik el a pillanat, amikor környezetileg már nagyobb teher a régi hűtőszekrényünk működtetése, mint ha újat vásárolunk?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Édes-keserű tények a cukorról
Az évi 175 millió tonna cukor előállításának a legfőbb alapanyaga a cukornád, amelyet a cukorrépa követ a második helyen. A cukornád jelentős részét a fejlődő térségek gazdálkodói termesztik. Tények, érdekességek, amit nem gondoltál volna a cukorról.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
3 alapanyag – 10 okosság
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Melyik a legjobb liszt? És melyik mire való? Melyek a legjobb pesti pékségek? Hol terem a magyar rizs? Találtunk-e szennyeződést a boltokban kapható rizsekben? Most tíz pontban tesztelheted, mi maradt meg és mi maradt ki abból, amit a lisztről, rizsről és a hüvelyesekről a Tudatos Vásárlón olvashattál.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Valentin nap: rózsaszín köd helyett tudatos vásárlás
Közeleg a Valentin nap, ami akár tetszik-akár nem itthon is a „jeles” napok közé került, amikor megajándékozzuk szeretteinket és a kereskedők ajándékötletek tömegével árasztanak el bennünket. Persze ajándékot kapni mindenki szeret és adni legalább annyira jó, mint kapni ezért ezen a napon is maradjunk tudatos vásárlók.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
2018-ban is várnak a közösségi gazdaságok
Megbízható forrásból származó, vegyszermentesen termesztett zöldség, gyümölcs és szabadtartásos állati termékek is elérhetőek a közösségi gazdaságoknál. Aki próbálta már, azt mondja, nincs is ennél finomabb. Mi kell még? Csatlakozz idén Te is!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Holnap – a César-díjas film a szívügyeinkről már nálunk is
Február 14-től országszerte 20 helyszínen vetítik a Holnap című filmet, amely 2016-ban elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Césár-díjat, és több mint egymillió nézőt vonzott Franciaországban. A filmben olyan hétköznapi embereket, közösségeket ismerhetünk meg, akik egy boldogabb, zöldebb, igazságosabb jövőért cselekszenek.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Rizs – több mint nyolcezer éve esszük
Míg Ázsiában már közel 8000 éve a rizs a legfontosabb táplálék, az utóbbi időben az egész világon nagyon népszerűvé vált. Az előrejelzések szerint a hántolt rizs iránti igény 2035-re 25%-kal nő a jelenlegihez képest, a népességnövekedés és a magasabb kalóriabevitel miatt.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Kölcsönözz sátrat, könyvet, autót!
Számos olyan használati eszközt vagy szolgáltatást veszünk igénybe, amire valójában csak hébe-hóba van szükségünk. Költséghatékonyabb, ha ezeket a tárgyakat inkább átmenetileg kölcsönözzük vagy kölcsön adjuk, legyen szó akár kemping céljára kiadott kerttől, autómegosztásról vagy gyerekbringáról.