Találat a #Étel-ital, #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája, #Ital címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
A részvételi minőségbiztosítás és közösségi mezőgazdálkodás Franciaország
Az EATingCRAFT egy oktatási projekt a részvételi minőségbiztosításról és a közösségi mezőgazdálkodásról, melynek célja képzési modulok kialakítása mely elősegíti a részvételi minőségbiztosítás alkalmazását. Tanulmányúton jártunk Lyonban.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Cascina Santa Brera, avagy biogazdálkodás olasz módra
A 1,5 millió lakosú Milanót nem éppen a fenntarthatósággal azonosítjuk. A külvárosában mégis több éve virágzik Cascina Santa Brera, egy permakultúrával, állattenyésztéssel, méhészkedéssel és oktatással foglalkozó gazdaság. Minket elvarázsolt a helyszín. Képes beszámolónk következik.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Gondoltad volna, hogy nem csak póló készül a gyapotból?
Világszerte 35 millió hektáron termesztenek gyapotot, melynek fő termőterületei Kína, India, Pakisztán és az Egyesült Államok. Több mint 75 országban összesen 100 millió család foglalkozik gyapottermesztéssel. A köztudatban a pólóink alapanyagaként ismert, pedig az élelmiszeripar is előszeretettel használja.
KONYHA ÉS KERT
Mi lesz velem, ha E-számot eszem?
Jelenleg az EU-ban több, mint 300 E-számmal ellátott adalékanyag használata engedélyezett az élelmiszerekben. Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, ezek olyan élelmiszer-adalékanyagok, amiket élelmiszer-technológiai célok miatt adnak az élelmiszerekhez, de azért nem is fenékig tejfel a helyzet.
KONYHA ÉS KERT
Mi az, hogy bio, csökkentett energiatartalmú és “mentes”?
Bio, FSC, csökkentett energiatartalmú, “mentes”. Feliratok, címkék és védjegyek amelyeket különböző termékeken és élelmiszereken láthatunk. Mit jelentenek és mi van mögöttük? Előadássorozatunk második alkalmán, április 19-én a termékcímkékről lesz szó.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Jót enni, jót tenni – Fairfood, az etikus ételfutár
A Fairfood.hu netes ételrendelési szolgáltatás egyfajta szociális vállalkozás. Hosszútávú cél, hogy a rendelések után az éttermek jutalékából befolyt összeg 20%-át, vagyis a teljes bevételük ötödét jótékony célra fordítsák.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor cseréld le a hűtőt?
- #Energia
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Otthon és Iroda
- #Takarítás, tisztítás
- #Termékcímkézés
Pontosan meddig kéne használni ugyanazt a hűtőszekrényt, ha környezettudatosak vagyunk? Mikor érkezik el az a pillanat, amikor egy régi, korszerűtlen hűtő működéséből adódó környezetterhelés nagyobb, mint az, amivel egy új gép legyártása jár? Tippelj!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Mennyire fairek a kávézó óriások?
Amikor nemrég az itthon megtalálható kávézó-láncokat teszteltük kiderült, hogy nagyítóval kell keresni náluk a Fairtrade kávét. Viszont akkor mit takar, ha a Starbucks vagy a Café Frei maga nevezi saját magát etikusnak, méltányosnak, lelkiismeretesnek?
KONYHA ÉS KERT
A ribizlistől az angolteásig: vendégségben a Kockacsokinál
Jártál már csokikóstolón? A TVE csapatának szerencsésebbik fele a Kockacsoki meghívására most kipróbálhatta, hogy milyen prémium csokoládékkal indítani a reggelt. Megmutatjuk milyen volt.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Bámulatos táskák az upcycling magyar képviselőitől
A mindennapok során felhalmozott tárgyak előbb utóbb elkopnak, elromlanak, vagy csak egyszerűen lecseréljük őket. Egyre több upcycling vállalkozás működik, akik új életre keltik a lyukas farmernadrágot vagy bicikligumit, a reklámmolinót és a biztonsági övet.