Találat a #Étel-ital, #Fair Trade, #Ital, #Kereskedelem címkére
Tesztek
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Kínai kel, napa-káposzta, pak choi
A késő téli, kora tavaszi időszakban zöldségigényünket kielégítő kínai kel, napa-káposzta és pak choi számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sóska
Néhány sóskalevéllel bármilyen salátát feldobhatunk. Miért egészséges? Hogyan vásároljuk, tároljuk? Mit főzzünk belőle?
BABA-MAMA, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tippek környezetbarát és etikus húsvéthoz
Összeszedtünk néhány tippet, hogy a húsvéti készülődés valóban öko, etikus és tudatos legyen, aminek nem csak a család örül, de a nyuszik, a tyúkok, és a környezetünk sem bánja.
KONYHA ÉS KERT
Balkonkert a poharamban – Ízes vizek, gyógyteák és aromás cukrok
Nincs annál motiválóbb, mint ha a balkonkertészkedésüknek elfogyasztható – ehető, iható – eredménye van. Mit tehetünk az italunkba a balkonon termesztett növényekből? Nyári italok garantáltan helyi, szezonális forrásból.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Le vagyunk maradva az újratölthető üvegek hasznosításában
2023 közepétől vezetik be itthon az italok csomagolásának betétdíjas rendszerét. Jelen állás szerint a rendszer inkább a begyűjtést fogja szorgalmazni, nem teszi kötelezővé például az újratöltést. Pedig a palackok újrahasználata az egyszerű újrahasznosításnál nagyobb mértékben csökkentené a környezetterhelést.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Húsvéti tojásfestés természetesen – akár konyhai ételhulladékból
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Ha van kedved, tarts velünk, Tóthné Balázs Kata ökokör vezetőnk beavat minket abba, hogyan tudunk a boltokban kapható porok helyett a konyhádban található alapanyagok, akár maradék zöldséghéj segítségével tojásokat festeni.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Fenntartható forrásból származó kakaót és kávét ígér termékeiben a Nestlé
A Nestlé 2050-re nettó zéró kibocsátást vállalt, ennek elérése érdekében 2030-ra felére csökkenti karbonkibocsátását. A vállalás részeként már 2025-től a termékeihez felhasznált összes kávét és kakaót fenntartható forrásból fogja beszerezni – írják közelményükben.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade banán
A banántermelő országokban számos gazda él teljes szegénységben a túlságosan alacsony bevétel miatt. Túlhajszoltság, egészségre ártalmas munkakörülmények, környezetpusztítás és gyerekmunka az ára annak, hogy mi Európában olcsó banánhoz juthassunk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade narancs
Magasabb életszínvonal, stabilabb piaci helyzet, biztos értékesítési csatornák. Többek között ezek a hozadékai, ha a brazíliai narancstermesztők csatlakoznak a minősített fair trade rendszerhez.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade kávé
A Földön naponta megközelítőleg 1,6 milliárd elfogyasztott csésze kávét fogyasztunk, ami több mint 125 millió ember megélhetését biztosítja. A Fairtrade International etikus, fenntarthatósági törekvéseinek középpontjában az a 25 millió kistermelő áll, akik a kávé 70-80%-át állítják elő a világon. Hogy a gazdák még több fairtrade kávét tudjanak termeszteni és eladni, ahhoz ránk, felelős fogyasztókra is […]