Találat a #Ép test, #Építés, építkezés, felújítás, #Étel-ital, #Lakóhely, környék, #Otthon és Iroda címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor cseréld le a porszívód?
- #Elektronika, számítástechnika
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Otthon és Iroda
- #Takarítás, tisztítás
- #Termékcímkézés
Meddig kéne használni ugyanazt a porszívót, ha környezettudatosak vagyunk? Mi az az energiahatékonysági besorolás, ami fölött környezeti szempontból addig érdemes javíttatnunk, ameddig lehet? Miért tűntek el Európában az áruházak polcairól a nagy teljesítményű gépek? Tudj meg minél többet a porszívóról!
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Levált a cipőm sarka -visszavihetem a boltba?
Aki vásárol az előbb-utóbb szembe fog találkozni a garancia, szavatosság és a kellékszavatosság rejtélyes fogalmával. Mit jelentenek ezek pontosan és milyen jogok illetik meg a fogyasztót vásárláskor? Következő előadásunkon, április 27-én erről lesz szó.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: rizs, puffasztott rizs
A Tudatos Vásárlók Egyesülete szupermarketben ill. bioboltban kapható 23 különböző rizst és 10 különböző puffasztott rizst vizsgáltatott meg laboratóriumban. A termékek pontozása során a nehézfémtartalom mellett olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint az ökológiai termesztés, illetve Fairtrade védjegy vagy a származási hely.
BABA-MAMA, DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Itt a vége a turizás virágkorának?
Reng a globális használtruha piac, a lökések itthon is érezhetők. Tarolnak a fast fashion márkák, esztelenül olcsó az új ruha, vesszük is, mint a cukrot. Sorra húzzák le a rolót a használtruha-boltok, sok helyen eltűntek a ruhagyűjtő konténerek, és ki tudja, mi jön még. Tényleg búcsút mondhatunk a turkálóknak?
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Catering műanyag hulladék nélkül
Egyelőre kevés zöld catering kezdeményezést találni a magyar piacon, a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy nő az igény a hulladékmentes, egészséges alapanyagokból, fenntartható módon szervírozott cateringre. A következő vállalkozásokat mi is jó szívvel ajánljuk.
KONYHA ÉS KERT
A részvételi minőségbiztosítás és közösségi mezőgazdálkodás Franciaország
Az EATingCRAFT egy oktatási projekt a részvételi minőségbiztosításról és a közösségi mezőgazdálkodásról, melynek célja képzési modulok kialakítása mely elősegíti a részvételi minőségbiztosítás alkalmazását. Tanulmányúton jártunk Lyonban.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Cascina Santa Brera, avagy biogazdálkodás olasz módra
A 1,5 millió lakosú Milanót nem éppen a fenntarthatósággal azonosítjuk. A külvárosában mégis több éve virágzik Cascina Santa Brera, egy permakultúrával, állattenyésztéssel, méhészkedéssel és oktatással foglalkozó gazdaság. Minket elvarázsolt a helyszín. Képes beszámolónk következik.
Zöld Otthon mindenkinek
Infoteszt: önkiszolgáló mosodák
Négy budapesti önkiszolgáló mosodát teszteltünk, ebből az egyik országos hálózattal rendelkezik. Vizsgáltuk a mosás, szárítás idejét, a rugalmasságot, egyéb szolgáltatásokat és a környezetvédelmi szempontok érvényesülését is.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Gondoltad volna, hogy nem csak póló készül a gyapotból?
Világszerte 35 millió hektáron termesztenek gyapotot, melynek fő termőterületei Kína, India, Pakisztán és az Egyesült Államok. Több mint 75 országban összesen 100 millió család foglalkozik gyapottermesztéssel. A köztudatban a pólóink alapanyagaként ismert, pedig az élelmiszeripar is előszeretettel használja.
KONYHA ÉS KERT
Mi lesz velem, ha E-számot eszem?
Jelenleg az EU-ban több, mint 300 E-számmal ellátott adalékanyag használata engedélyezett az élelmiszerekben. Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, ezek olyan élelmiszer-adalékanyagok, amiket élelmiszer-technológiai célok miatt adnak az élelmiszerekhez, de azért nem is fenékig tejfel a helyzet.