Találat a #Energia, #Építés, építkezés, felújítás, #Klímaváltozás, #Otthon és Iroda címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
A szezonális alapanyagokat jobban bírja a család, mint a húsmentességet – ilyen a klímabarát koszt
Kihívásunkban a klímabarát táplálkozást próbáltuk ki együtt. Mennyire lehet bírni a szezonalitást, a húsmentességet vagy a batch főzést?
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Néhány nap és ősgabona liszteket vehetünk a Lidl boltokban
A napokban kerülnek a Lidl-boltokba a hazai bio-termesztésből származó egészséges és különleges ízvilágú tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek. Miért jó hír ez?
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A lisztkukac után a sáskát is jóváhagyta az EU, mint élelmiszert
A sáska snackként vagy élelmiszer-összetevőként, illetve számos élelmiszeripari termékben kerülhet forgalomba az Európai Unióban.
BOLYGÓ, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
„Kedveseim, ez csak álom!” – mennyire könnyű helyi élelmiszert találni?
Számít-e bevásárláskor, hogy mennyit utazott az élelmiszer, hogy helyi legyen? Vagy bőven elég macerás a bevásárlás enélkül is? Több mint 500-an mondtátok el véleményeteket.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Indul a Klímabarát Konyha-kaland!
Egy klímabarát konyhában rendszeresen főznek, méghozzá lehetőleg friss, helyi, szezonális élelmiszerekből. Tarts velünk egy hónapon át, és megmutatjuk, klímabarát konyhát vezetni nem is #kihívás. Inkább kaland!
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Időzített klíma-bomba ketyeg a vegyi anyagokban
A klímaváltozás sorsdöntő probléma, akkor miért is aggódnánk a vegyi anyagok miatt? Az összefüggésre a Chemsec mutat rá.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken
A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.
BOLYGÓ, Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Kevesebb kávé és csokoládé lesz Európában a klímaváltozás miatt
A kávé és kakaó termőterületeit egyre sűrűbben sújtják aszályok, de a pálmaolaj és az EU-ban takarmányként használt szójabab is veszélyben van. Ráadásul a helyzet még a vázoltnál is rosszabb lehet.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Felmérték: a bőrükön érzik a környezeti problémákat a magyarok
A magyarok 80 százaléka egyet gondol arról, kinek a felelőssége a környezetvédelem. Kiderült az is, mit tartunk hazánkban a legsúlyosabb környezeti problémáknak – derül ki egy friss országos, reprezentatív kutatásból.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Az élelmiszeripar felel a globális üvegházgáz-kibocsátás több mint harmadáért
Az élelmiszer-ellátási láncok felelősek az emberi eredetű globális üvegházgáz-kibocsátás több mint harmadáért, ez az arány Magyarországon ugyanennyi: 34%. A közvetlen termelés mellett a csomagolás, szállítás és hűtés is komolyan terhelést jelent. Az Európai Unió világviszonylatban a 4. legnagyobb kibocsátó. Ezeket állítja egy a Nature Food című folyóiratban nemrég közzétett tanulmány.