Találat a #E-számok címkére
Cikkek rendezése
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
Állati eredetű élelmiszer-adalékanyagok
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszeradalékok kémiai anyagok. Ennek ellenére számos közülük állati vagy növényi eredetű, sőt, némely esetben az előállítás állati eredetű anyagok használata nélkül nem lehetséges.
KONYHA-KERT
Géntechnológia és élelmiszeradalékok
Az adalékanyagok előállítása során szerepet kap a géntechnika is. Egyes esetekben az alapanyag genetikailag módosított növény, de az is előfordul, hogy genetikailag módosított mikroorganizmusokkal termeltetnek egyes élelmiszeradalékokat.
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Olvasónk írta: „Edamkó – ömlesztett konyhai készítmény”
A következő írás azt bizonyítja, érdemes reklamálni – „pénztártól való távozás után” is. No és igen, a látszat csal! Vigyázat, könnyen lehet, hogy a pultok mögött Rodolfo örökségét ápolják!
KONYHA-KERT
Betegséget okoznak az élelmiszeradalékok?
Az adalékanyagokat nemritkán teszik felelőssé egyes betegségek kialakulásáért. Rák, hiperaktivitás, kínai étterem szindróma – mi áll ezek mögött?