Találat a #E-számok címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Állati eredetű élelmiszer-adalékanyagok
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszeradalékok kémiai anyagok. Ennek ellenére számos közülük állati vagy növényi eredetű, sőt, némely esetben az előállítás állati eredetű anyagok használata nélkül nem lehetséges.
KONYHA ÉS KERT
Géntechnológia és élelmiszeradalékok
Az adalékanyagok előállítása során szerepet kap a géntechnika is. Egyes esetekben az alapanyag genetikailag módosított növény, de az is előfordul, hogy genetikailag módosított mikroorganizmusokkal termeltetnek egyes élelmiszeradalékokat.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Olvasónk írta: „Edamkó – ömlesztett konyhai készítmény”
A következő írás azt bizonyítja, érdemes reklamálni – „pénztártól való távozás után” is. No és igen, a látszat csal! Vigyázat, könnyen lehet, hogy a pultok mögött Rodolfo örökségét ápolják!
KONYHA ÉS KERT
Betegséget okoznak az élelmiszeradalékok?
Az adalékanyagokat nemritkán teszik felelőssé egyes betegségek kialakulásáért. Rák, hiperaktivitás, kínai étterem szindróma – mi áll ezek mögött?