Találat a #E-számok címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Hízlal a light?
Egyre több light itallal és élelmiszerrel találkozunk a boltok polcain. De vajon mit fed a „light” szó, és mi a hatása az ilyen termékek fogyasztásának?
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Szigorodik az élelmiszer-adalékok szabályozása
Az Európai Parlament olyan új jogszabályokat fogadott el, amelyek a fogyasztók egészségét és a környezetet is védeni hivatottak. Sajnos van olyan kérdés is, amiben nem történt előrelépés.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Mesterséges ételszínezékek használatának megszüntetését sürgeti a Brit Élelmiszer-biztonsági Hivatal
A Brit Élelmiszer-biztonsági Hivatal (FSA) hat mesterséges élelmiszer színezőanyag vonatkozásában kérte az illetékes brit minisztert, szólítsák fel az ital- és élelmiszergyártókat, valamint forgalmazókat, hogy 2009 után önkéntesen mondjanak le ezek felhasználásáról.
KONYHA ÉS KERT
Színtiszta? Magas adalékanyag-tartalom a McDonald’s menükben
78-féle adalékanyagot tartalmaz egyetlen, a gyerekek körében is rendkívül népszerű gyorséttermi menü – állítja a The Independent című brit napilap.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
A guar gumi és a kozmetikumok
A nyár riadalmat kiváltó eseménye volt a dioxinnal szennyezett guar gumi botrány – élelmiszerek tucatjait vizsgálták azóta meg. De mi a helyzet a kozmetikumokkal?
KONYHA ÉS KERT
Brit tanulmány egyes élelmiszer-színezékek és a hiperaktivitás kapcsolatáról
A Southampton Egyetem kutatói most megjelent tanulmányban arról
számolnak be, hogy bizonyos mesterséges élelmiszerszínezékek és a
tartósítószernek minősülő nátrium-benzoát együttes fogyasztása
összefüggésbe hozható az egyre gyakoribb gyermekkori hiperaktivitás ,
illetve hiperkinetikus zavar kialakulásával.
KONYHA ÉS KERT
Gyümölcs- és zöldségaromák a táplálkozásban
Az emberiség ősidők óta törekszik arra, hogy ételeit ízesebbé,
fogyaszthatóbbá tegye: kezdetben ezt az ételek sütésével, füstölésével,
sózásával, valamint édesítésével oldották meg. A sütésnél és a
füstölésnél olyan aromaanyagok keletkeznek, melyeket az élelmiszeripar
ma is használ.
KONYHA ÉS KERT
Tartós kapcsolat?
A tartósított zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, de akár a zöldségesnél vásárolt déli gyümölcsöknek csupán a tapintása révén is rengeteg tartósítószerrel érintkezünk nap mint nap. Összeállításunkban a zöldségek és gyümölcsök tartósítására használt leggyakoribb szereket és élettani hatásaikat mutatjuk be.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Cola Light
A Cola Light messze nem olyan egészséges ital, mint ahogyan azt a
sportszponzorálások sugallják. Inkább egy aggodalomra okot adó koktél:
idegmérgek és potenciálisan rákkeltő anyagok egyvelege.
KONYHA ÉS KERT
Megjelent E-szám adatbázisunk
Megjelent típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisunk. Az egyes szócikkek részletes leírással szolgálnak az egyes anyagok eredetéről, felhasználási területéről, felhasználásának céljairól, az ismert, bizonyított vagy vélt kockázatokról, valamint alkalmazásuk jogi hátteréről.