Találat a #E-számok, #Termékcímkézés címkére
Cikkek rendezése
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Új szabályozás az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételére és egészségre vonatkozó állításokról
2007. július 1-jével hatályba lépett az EU azon rendelete, melyek az élelmiszerek címkéin, illetve reklámjaiban használt tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állításokat hivatott „kordában tartani”. Legfőbb ideje volt…
Zöld Otthon mindenkinek
Hatékony, hatékonyabb, leghatékonyabb – „Európa legjava”
Hogy legyen az ember tudatos vásárló? Eligazodni a különböző mutatók között, számokat, termékjellemzőket helyesen értelmezni, átlátni a kínálatot, mérlegelni, majd választani bizony nem könnyű. Ha kapaszkodókat keresünk, nézzük meg a Toptent!
FOGYASZTÓ, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Már más feliratozású napkrémeknek kéne lennie a piacon
Az EU-ban július eleje óta elvileg már új feliratozást, címkézést kellene viselnie számos lakossági fogyasztási cikknek. A jelek szerint azonban az ipar – nevezetesen az élelmiszer- és a kozmetikai ipar – nem eddig, hanem inkább ezután hajtja végre a vásárlók tájékoztatásával szemben elvárt módosításokat.
KONYHA ÉS KERT
Megjelent E-szám adatbázisunk
Megjelent típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisunk. Az egyes szócikkek részletes leírással szolgálnak az egyes anyagok eredetéről, felhasználási területéről, felhasználásának céljairól, az ismert, bizonyított vagy vélt kockázatokról, valamint alkalmazásuk jogi hátteréről.
SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Termékteszt: Tusfürdők
Az előző években a tusfürdők diadalmenete töretlen volt, Magyarországon is átvették a vezető szerepet a tisztálkodás terén. A polcok roskadoznak az ezernyi színű, illatú és funkciójú (mert az is van ám a tusfürdőnek, a tisztításon felül!) terméktől. 36 különféle tusfürdőt hasonlítottunk össze.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Állati eredetű élelmiszer-adalékanyagok
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszeradalékok kémiai anyagok. Ennek ellenére számos közülük állati vagy növényi eredetű, sőt, némely esetben az előállítás állati eredetű anyagok használata nélkül nem lehetséges.
KONYHA ÉS KERT
Géntechnológia és élelmiszeradalékok
Az adalékanyagok előállítása során szerepet kap a géntechnika is. Egyes esetekben az alapanyag genetikailag módosított növény, de az is előfordul, hogy genetikailag módosított mikroorganizmusokkal termeltetnek egyes élelmiszeradalékokat.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Olvasónk írta: „Edamkó – ömlesztett konyhai készítmény”
A következő írás azt bizonyítja, érdemes reklamálni – „pénztártól való távozás után” is. No és igen, a látszat csal! Vigyázat, könnyen lehet, hogy a pultok mögött Rodolfo örökségét ápolják!
KONYHA ÉS KERT
Betegséget okoznak az élelmiszeradalékok?
Az adalékanyagokat nemritkán teszik felelőssé egyes betegségek kialakulásáért. Rák, hiperaktivitás, kínai étterem szindróma – mi áll ezek mögött?
KONYHA ÉS KERT
Honnan tudjam???
Egyszerűen fogalmazva ahány zöldség és gyümölcs, annyiféle szabály
vonatkozik jelölésükre, kategóriába sorolásukra. A szabályok sokasága
és alkalmazási területeik szinte teljességgel átláthatatlanok még a
szakember számára is. Az alábbiakban megkíséreltük összefoglalni a
zöldségek és gyümölcsök címkézésére, jelölésére vonatkozó főbb
szabályokat.