Találat a #E-számok, #Termékcímkézés címkére
Cikkek rendezése
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Olvasónk írta: magyar fokhagyma Kínából?
Honnan is származnak az esetleg csinos trikolor szalaggal is feldíszített termékek? Olvasónk minden bizonnyal nem az első és nem is az utolsó, már mi is belefutottunk a problémába. Vagy Makó kínai város?
KONYHA ÉS KERT
Színtiszta? Magas adalékanyag-tartalom a McDonald’s menükben
78-féle adalékanyagot tartalmaz egyetlen, a gyerekek körében is rendkívül népszerű gyorséttermi menü – állítja a The Independent című brit napilap.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
„Bio” csak élelmiszer és kozmetikum lehet
A boltokban nemcsak bioélelmiszerekkel találkozhatunk, hanem „biomatraccal”, „biopárnával”, vagy épp „biokozmetikumokkal” is. Mitől bio a bio?
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A vásárlók elvárásai az élelmiszereken lévő jelölésekkel kapcsolatban
Az elhízás az egész világon problémát jelent, ezért az élelmiszerek címkéjén lévő energia- és tápanyagjelölés fontos segítséget adhat a vásárlóknak az élelmiszerek kiválasztásakor, illetve a kiegyensúlyozott étrend összeállításakor.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
A guar gumi és a kozmetikumok
A nyár riadalmat kiváltó eseménye volt a dioxinnal szennyezett guar gumi botrány – élelmiszerek tucatjait vizsgálták azóta meg. De mi a helyzet a kozmetikumokkal?
KONYHA ÉS KERT
Brit tanulmány egyes élelmiszer-színezékek és a hiperaktivitás kapcsolatáról
A Southampton Egyetem kutatói most megjelent tanulmányban arról
számolnak be, hogy bizonyos mesterséges élelmiszerszínezékek és a
tartósítószernek minősülő nátrium-benzoát együttes fogyasztása
összefüggésbe hozható az egyre gyakoribb gyermekkori hiperaktivitás ,
illetve hiperkinetikus zavar kialakulásával.
FOGYASZTÓ
Átadták az idei Magyar Termék Nagydíjakat
A múlt héten átadták a Magyar Termék Nagydíj idei díjazottjainak járó elismeréseket: 58 pályázó 62 pályázata részesült valamilyen elismerésben.
KONYHA ÉS KERT
Gyümölcs- és zöldségaromák a táplálkozásban
Az emberiség ősidők óta törekszik arra, hogy ételeit ízesebbé,
fogyaszthatóbbá tegye: kezdetben ezt az ételek sütésével, füstölésével,
sózásával, valamint édesítésével oldották meg. A sütésnél és a
füstölésnél olyan aromaanyagok keletkeznek, melyeket az élelmiszeripar
ma is használ.
KONYHA ÉS KERT
Tartós kapcsolat?
A tartósított zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, de akár a zöldségesnél vásárolt déli gyümölcsöknek csupán a tapintása révén is rengeteg tartósítószerrel érintkezünk nap mint nap. Összeállításunkban a zöldségek és gyümölcsök tartósítására használt leggyakoribb szereket és élettani hatásaikat mutatjuk be.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Cola Light
A Cola Light messze nem olyan egészséges ital, mint ahogyan azt a
sportszponzorálások sugallják. Inkább egy aggodalomra okot adó koktél:
idegmérgek és potenciálisan rákkeltő anyagok egyvelege.