Találat a #E-számok, #Termékcímkézés címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Új logót keres az EU a biotermékeknek
Új nemzetközi szimbólumot keres az Európai Unió a biotermékeknek. A 2010-től bevezetésre kerülő új ökologó megalkotására fiatal képzőművészek jelentkezését várják.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Amit a húsról tudni kellene – és amit tudni lehet
A legfontosabb jó tanács, amit egy fogyasztóvédő adhat: olvasd el a címkét! De mi van azokkal a termékekkel, amelyeket kimérve, szeletelve, pult mögül árulnak? Vegyük például a pulti húsokat és húskészítményeket…
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Aki válaszol: Süth Miklós országos főállatorvos
- #Bírság és megtévesztés
- #Fogyasztóvédelem
- #Megelőzés, tudnivalók, panasztétel
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Termékcímkézés
Februárban Süth Miklóstól, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkárától, országos főállatorvostól kérdezhettetek. Íme a válaszok!
BABA-MAMA, Zöld Otthon mindenkinek
Ezt tudják, ezt teszik az öblítők
A törölköző puha, a gyapjú selymes, és a szintetikus anyagok nem tapadnak a testhez. Hol itt a gond? Kezdetnek elég, ha a bőrirritációra, a megnövekedett gyúlékonyságra és a környezetszennyezésre gondolunk. Egy átlagos textilöblítőnek is megvan a maga árnyoldala.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Zöldülő ruhapiac – újracipő, biofarmer…
- #Bio
- #Ép test
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Ruházat
- #Termékcímkézés
Ahogy minden termék vásárlásánál, a ruhák esetében is a miénk a választás: öltözködési szokásainkban is lehetünk tudatosabbak. Utánanéztünk a lehetőségeknek
KONYHA ÉS KERT
Szabványüveg garantálja a magyar méz minőségét
A mézhamisítás megelőzése és a minőségi magyar méz védelme érdekében az Országos Magyar Méhészeti Egyesület február végén új szabványüveggel és zárszalaggal rukkolt elő.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Mit tudhatunk a sugárkajáról?
Túl gyakran nem hallani róla, mégis nagy téma az élelmiszerek sugárzással való tartósítása. Íme néhány érv – pro és kontra egyaránt.
Zöld Otthon mindenkinek
Márciustól folytatódik a Lakcímke-kampány
Márciustól folytatódik a Lakcímke elnevezésű kampány, melynek célja, hogy tájékoztassa az ingatlantulajdonosokat a 2009. január elsejétől kötelező energia-tanúsítványról.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
„Egészséges élelmiszerek”: az Európai Unió klinikai vizsgálatokat követel
Az Európai Unió beszigorít: nehéz idők jönnek azon élelmiszergyártókra, akik tudományos bizonyítékok nélkül állítják, hogy termékeik használnak az egészségnek. Elemzők szerint az EU ezzel az élelmiszeripari cégek egyik legfontosabb marketing stratégiáját ássak alá.
KONYHA ÉS KERT
Kételyeink a húsiparral szemben
Tartósítószerek, aromák, ízfokozók, enzimek, műfüst, szeparátorhús és radioaktív besugárzás – a modern élelmiszeripar diszkrét segítői és gazdaságilag jól átgondolt módszerei. Bár hivatalosan mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazott módszerek biztonságosak, számos vizsgálat ad okot a kételkedésre.