Der Blaue Engel

Értékelésünk: Keresd!

Címkézett termék, szolgáltatás típusa:
Otthon és Iroda

Címke célja: könyezetvédelem, egészség

Itthon: rendszeresen látjuk

Tanúsító szervezet:
RAL gGmbH

Az első ökocímke, 1978 óta létezik. Azok a terméke kaphatták meg, amelyek kiváltottak más környezetre káros termékeket. Az embléma önmagában nem állhatott, azon egy felirat is szerepelt, ami jelezte, mitől környezetbarát az adott termék vagy szolgáltatás. Kezdetekben elsősorban az egészség védelme volt a fő szempont az értékelésekkor, de ma komplexen jelennek meg benna fogyasztók és környezeti érdekek. A tanúsítást egy független szakmai zsűri, a felelős minisztérium és hatság, valamint tanúsító szervezet végzi.

A címke weboldalán termék-, márka és szolgáltatáskereső található angol és német nyelven. 125 termékcsoportban ma már több mint 11.000 termék- illetve szolgáltatás nyerte el a minősítést

A címke három részből áll:

(1) a kék logóból,

(2) a logót körülölelő kiegészítő feliratból amely arra a környezeti jellemzőre utal, amiért a termék elnyerte a minősítést (pl. 100%-ban újrahasznosított anyagból készült)

(3) feliratból, amely azt a védendő értéket jelöli meg, amely területen a termék vagy szolgáltatás jól teljesítés. Jelenleg 4 védendő érték szerepel a programban: ember és a környezet, a klíma, a víz és az erőforrások.

                     

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében