Találat a #CSR, #Emberi jogok, esélyegyenlőség, #Étel-ital, #Ital, #Kereskedelem, Fair Trade címkére
Cikkek rendezése
KLÍMAVÁLTOZÁS
Tehén- vagy növényi tej: melyikkel ártunk kevesebbet a Földnek?
- #Állatvédelem
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús
- #környezetszennyezés
- #Környezetvédelem
- #vegetáriánus
Egyre népszerűbbek a növényi alapú tejek. Sokan nem egészségügyi, hanem etikai vagy környezetvédelmi okokból döntenek mellette. De vajon az állati- vagy a növényi tejek fogyasztásával ártunk többet a Földnek? Számunkra sem volt egyértelmű a válasz.
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Számít egyáltalán, ha te itt kevesebb húst eszel? – térképen a világ húsevői
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
Egyre inkább az körvonalazódik, hogy a globális klímakatasztrófa elkerülésére az egyik megoldás a húsfogyasztás visszaszorítása lehet. Melyek azok az országok, anelyek a legtöbbet számítanak e téren, tehát a legtöbbet jelentene, ha kevesebb húst ennének? Számít-e egyáltalán valamit is, ha mi itt Európában igyekszünk kevesebb húst fogyasztani? Hol állunk mi, magyarok a globális térképen?
ETIKUS KERESKEDELEM, KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
Írtunk az Aldinak, Lidlnek, Sparnak, hogy nyissanak pálmaolajmentes polcokat
Frissítés: az Aldié és a Sparé után megérkezett a Lidl válasza is. Nyílt levelet írt a TVE a Szókimondóka készségfejlesztő programmal, a Humusz Szövetséggel, a Jane Goodall Intézettel és a Felelős Gasztrohőssel első körben az Aldinak, Sparnak, Lidlnek, felszólítva őket arra, hogy árulják külön polcokon a pálmaolajmentes termékeiket, így állva ki az esőerdők irtása ellen. Azt akarjuk elérni, hogy a magyarországi áruházláncok üzleteiben ne kelljen a vásárlóknak órákat tölteni minden egyes árucikk összetevőinek böngészésével, hogy van-e benne pálmaolaj, vagy sem.
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Mit és mennyit igyon a gyerek nyáron?
Nyáron a szülők energiájának nagy részét leköti a gyerekek programjának, felügyeletének megszervezése, az evés-ivás pedig gyakran azon múlik, épp akkor ott, a helyszínen mi elérhető. Pedig a hőség miatt a gyerekek éhségérzete csökkenhet, folyadékigényük viszont nőhet a több mozgás miatt. Mire figyeljünk és hogyan? – hasznos tippek Antal Emese dietetikustól, a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetőjétől.
KONYHA-KERT
Ne dobd ki, a csúnya zöldség is lehet finom!
Fejenként évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki, sokszor csak azért, mert nem szép. Pedig a látszólagos hiba nem felétlenül jelent rosszabb minőséget. Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya.
KLÍMAVÁLTOZÁS
Újra szedik a műanyagot a Tiszából
Augusztus 3. és 11. között idén is vízre szállnak a PET Kupa csapatai, hogy pillepalackból épített hajóikkal összegyűjtsék a Tiszán a szemetet csaknem 80 kilométeren . A május végi árhullám után rekord mennyiségű felhalmozódott hulladékra számítanak a szervezők.
FOGYASZTÓ
Veszélyes kutyaeledelt hívtak vissza
Határértéket meghaladó kadmium tartalom miatt a német élelmiszerbiztonsági hatóság elrendelte a Real Nature Wilderness Adult Best Horse nevű kutyaeledel forgalomból történő kivonását és visszahívását a Fressnapf üzleteiből.
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Érzed a diszkrimináció ízét a csokidban?
A munka több mint kétharmadát végzik, de csak a jövedelem negyedét kapják az asszonyok az átlagos elefántcsontparti kakaóültetvényeken. A fairtrade csokoládéba harapva viszont nyugodt lehet a lelkiismereted.
FOGYASZTÓ
Tippelj, mi az a márka, amit a legtöbbször vesznek meg a világon!
- #életmód
- #Fogyasztás
- #fogyasztás pszichológiája
- #Ital
- #kisbolt
- #Multicégek
- #Nagylátószög
- #piac
- #Szupermarket
- #Testápolás
- #tisztálkodás
Nyilvánosságra hozta a napi fogyasztási cikkek márkáinak globális teljesítményét a Kantar Média. A leggyakrabban már 7. éve ugyanannak a márkának a termékét vesszük le vásárláskor a polcról Újdelhitől Nagykanizsáig – tavaly közel 6 milliárd alkalommal.
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Ilyen menzák kellenek Magyarországnak
Helyi ökogazdálkodóktól származó alapanyagok, mosolygós konyhás nénik, ebéd közben vidáman csevegő gyerekcsapatok, velük étkező tanárok, a visszajelzéseket figyelembe vevő közétkeztetési cég. Ilyen menza nincs − gondolhatnánk. Pedig létezik, és reméljük, egyre több lesz!