alap kinézet

System Messages

A CE jelöléssel ellátott termékek megfelelnek az uniós szabályoknak, és szabadon mozoghatnak az európai piacon. Ha egy gyártó CE-jelöléssel látja el valamely termékét, ezzel saját kizárólagos felelőssége mellett azt garantálja, hogy a termék eleget tesz a CE-jelöléssel járó valamennyi jogi kötelezettségnek. A CE-jelölés a más országokban gyártott és az EGT-országokban értékesített termékeken is megjeleníthető, nem jelenti automatikusan azt, hogy az Unión belül gyártották.

A CE-jelölést azonban nem minden terméken, hanem csak a CE-jelölésről szóló konkrét európai uniós irányelvekben szereplő termékkategóriákon kell (és csak ekkor lehet) feltüntetni. Ilyen például a „Veszélyes anyagok elektromos berendezésekben való alkalmazásának korlátozásásáról (RoHS)” szóló irányelvben megfogalmazott szabályok (például ólommentes termék, alacsony kadmium tartalmú termék). A ROHS irányelvnek való megfelelést korábban egy önálló címke tanúsította, ma már beolvadt a CE – jelölésbe.

A gyártó feladata, hogy elvégezze az értékelést, elkészítse a műszaki dokumentációt, kiadja a CE-megfelelőségi nyilatkozatot, és ellássa a terméket a CE-jelöléssel. A jelölés jogszerű alkalmazását a nemzeti piacfelügyeleti vagy fogyasztóvédelmi hatóságok ellenőrzik.

 

Címke célja: 

biztonság

Kapcsolódó linkek

Itthon: 

rendszeresen látjuk

Értékelésünk: 

Mindegy.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink