Találat a #biodiverzitás, #Étel-ital, #Szupermarket, #Természetvédelem címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Így néz ki a szupermarketek lebomló zacskója 3 hónap után
A legnagyobb szupermarketekben vásárlohatunk otthon komposzthatóként jelölt zacskóban. Kérdés, lebomlanak-e.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ
Az Aldi, Tesco és mások lebomló zacskóit komposztálják, hogy kiderüljön az igazság
Izgalmas kísérletbe kezdett a Greenpeace Magyarország és a Humusz Szövetség a lebomlóként kínált műanyag zacskókkal.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Kínai kel, napa-káposzta, pak choi
A késő téli, kora tavaszi időszakban zöldségigényünket kielégítő kínai kel, napa-káposzta és pak choi számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Engedélyezhetik az élelmiszer-kukázást Németországban
A német mezőgazdasági miniszter javaslata összhangban van az uniós célokkal, és az élelmiszer-pazarlás problémáját csökkenti.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sóska
Néhány sóskalevéllel bármilyen salátát feldobhatunk. Miért egészséges? Hogyan vásároljuk, tároljuk? Mit főzzünk belőle?
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Nem lesz több nejlonzacskó a Spar zöldség-gyümölcs osztályain
Augusztustól országszerte már csak biológiailag lebomló zacskókat kínálnak a SPAR és INTERSPAR zöldség- és gyümölcsosztályain.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Húsvéti tojásfestés természetesen – akár konyhai ételhulladékból
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Ha van kedved, tarts velünk, Tóthné Balázs Kata ökokör vezetőnk beavat minket abba, hogyan tudunk a boltokban kapható porok helyett a konyhádban található alapanyagok, akár maradék zöldséghéj segítségével tojásokat festeni.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Csipkebogyó
A rózsafélék családjába tartozó csipkerózsával erdei tisztásokon, elhagyott kertekben találkozhatunk. Nyáron rózsaszín virágaiban gyönyörködhetünk. Télire beérő égőpiros gyümölcseit frissen és lekvárként fogyasztjuk.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Hagyma
A kétéves fejlődésű növény egész évben folyamatosan kapható. Tavasszal a friss hajtásokat újhagyma néven fogyasztjuk. Nyár elejére-közepére ebből lesz a „főzőhagyma”, majd szeptemberre a tárolható vöröshagyma.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Etyeki must, helyi homoktövis, kortárs szerzők, de jön a magyar komló is – mennyire hazaiak a magyar kézműves sörök?
Közös programra hívják a hazai kisüzemi sörfőzdék a sörök iránt érdeklődőket: október 10-én Nyitott Főzdék Napja néven országszerte 25 magyar sörfőzde nyitja meg a kapuit. Megkerestünk közülük hármat, mert kíváncsiak voltunk, mennyire hazai a hazai sör.