Találat a #Bio, #Szupermarket, piac, kisbolt címkére
Cikkek rendezése
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
“Enni adunk, ez az egyik legfontosabb dolog, akárki akármit mond”
- #Bio
- #biogazda
- #Helyi élelmiszer
- #idénynövény
- #közösségi gazdaság
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #Zöldség
Lila batáta, örmény uborka. A sződi Terápiás Kert 39 váci és gödi családot lát el ismert és különleges zöldségekkel.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
„Hosszútávfutó” közösségi gazdaság a Szentendrei-szigeten
Pető Áron és csapata, a Biokert Szigetmonostor 120 környékbeli családot lát el minősített biozöldséggel, ez az idei már a 13. szezonjuk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Táncoskert – regeneratív- és közösségi mezőgazdaság a Hortobágyon
A Táncoskert egy egyedülálló regeneratív gazdaság Polgár határában, amely immár 9 éve közösségi gazdaságként is működik.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Birs Közösség: “Azért csinálom, hogy csütörtökön felmehessek a tagokhoz”
- #Bio
- #Helyi élelmiszer
- #helyi termelő
- #idénynövény
- #közösségi gazdaság
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #Zöldség
Ismerjétek meg Héjjas Szilvit és Farkas Csabát, akik Kunszállásról 60 budapesti családot látnak el egész évben minősített biozöldségekkel!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Itt a lehetőség, hogy a legjobbkor próbáld ki, milyen a zöldségdoboz, a tanyasi csirke
Ha szeretnél megbízható forrásból zöldséget, hús vagy tojást vásárolni, csatlakozz egy közösségi gazdasághoz! Néhány hazai közösségi gazdaságban még van pár hely az idei szezonra.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Meddig úszunk még a pálmaolajban?
A pálmaolaj csak néhány évtizede hódította meg a világ iparát, a nyomában maradó természetrombolás viszont végzetes méreteket öltött, és most még nagyobb lehet a kár.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
A TVE Kedvezménykártyával a járvány alatt sem kell lemondani a tudatos vásárlásról
- #Bio
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús
- #kisbolt
- #piac
- #Szupermarket
- #Testápolás
- #tisztálkodás
- #vegetáriánus
- #Vegyi anyagok
- #Zöldség-gyümölcs
A koronavírus elleni védekezés meghatározza a mindennapjainkat, a korlátozások miatt a boltok egy része is bezárt. Mindez mégsem jelenti azt, hogy ne törekedhetnénk a tudatos, fenntartható, helyi vagy bio fogyasztásra. Megkerestük néhány kedvenc beszerzési helyünket, és megkérdeztük, hogyan működnek a mostani helyzetben. Tagjainknak a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyára ezek a helyek árengedményt adnak.
KONYHA ÉS KERT
Hiába a kampány, egyre népszerűbb a kapirgálós tojás, és nem ok nélkül
- #Állatvédelem
- #betegség
- #Bio
- #Egészség
- #Étel-ital
- #GMO
- #gyógyulás
- #Helyi élelmiszer
- #kisbolt
- #piac
- #Szupermarket
Számos helyen jelent meg a Tojásszövetség üzenete arról, hogy mi, magunkat tudatosnak vélő fogyasztók tévedésben élünk a tyúkokkal és a tojással kapcsolatban: a szabadtartásban élő tyúkok nem egészségesebbek és nem boldogabbak, tojásuk nem finomabb, mint ketrecben nevelt társaiké, a szabadtartásos gazdálkodás pedig nem környezetbarátabb. Először elrohantunk a szövetség által rendezett kerekasztal beszélgetésre, de kiderült, hogy a meghirdetett asztal inkább féloldalas, mint kerek. Ezért mentünk tovább, és kikérdeztük Zámbó Sándor bio-ellenőrt és Lengyel Zoltán biogazdát, hol az igazság tojás ügyben. Ők elmondták, mitől lehet sötétebb a tojássárgája, miért nem kell csonkolni a tyúkok csőrét, és miért nem baj, hogy egy kapirgálós tyúk többet eszik.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Szandaszögi Ökokertészet – ahol a salátában is az embert látják
Keresztesiné Drevenka Orsolya egy igazán talpraesett fiatal anyuka, aki kezdőként vágott bele a gazdálkodásba, egy kis nógrádi faluban. 2015-ben indították el férjével és szüleivel a Szandaszögi Ökokertészetet, igazi családi gazdaságként. Ma már 95 családnak termelnek biozöldséget, Budapesten, Vácon és Balassagyarmaton van átadópontjuk. Sok erőt ad nekik a mindennapokhoz, hogy közösséget alkotnak a vásárlóikkal.
BOLYGÓ
Tönke, alakor és a máriapócsi paradicsom – mivel készüljön a magyar mezőgazdaság a klímaváltozásra?
Szárazság, nagy esőzések, kevesebb termény – a klímaválság már a hazai mezőgazdaságban is érezhető. Milyen kihívások várnak a hazai mezőgazdaságra a következő évtizedben, és milyen növények fogják túlélni a változást? Dr. Drexler Dórával, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) vezetőjével az intézetben folyó kutatásokról, a biológiai növényvédelemben, a tájfajtákban, ősi gabonafajokkal rejlő lehetőségekről beszélgettünk.