Találat a #Baba, gyerek, #Ép test, #Tesztek, #Vegyi anyagok címkére
Cikkek rendezése
DIVAT
Hogy készül a cipőd? – Nem csak „Made in China”
A világszerte feldolgozott marhabőr több mint 50%-át cipőgyártásra használják. Miközben a boltokban kapható cipők nagy része a fejlődő országokban készül, az értékesítésből származó bevétel nem ezt tükrözi. Cikksorozatunk 8. részében ezt a kérdést járjuk körül.
KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON
Kence keverő workshop kulisszatitkai
A TVE, Ökokuckó és a KenceLabor novemberi nyereményjátékában egy támogató tagunk, Mariann kence keverő workshopon járt, ahol három különböző kozmetikumot készített. Vajon milyen élményekkel? Ismerd meg a kence keverő tanfolyamok kulisszatitkait.
DIVAT
Hogy készül a cipőd? – Mérgező króm vegyületek a lábunkon
A krómmal cserzett bőr feldolgozása során keletkezett hulladék mindössze 14%-a, a tanninnal cserzett bőrnél a hulladék 100%-a újrahasznosítható. Cikksorozatunk 6. részében a cipőiparban használt veszélyes anyagokról olvashatsz.
Uncategorized
Termékteszt: Elektromos aszalógépek
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 3 professzionális, otthoni használatra szánt aszalógépet hasonlított össze. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire könnyen használhatók a hétköznapok során.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM
Hogy készül a cipőd? – Záptojás és halál szaga
Az olasz bőrfeldolgozó ipari munkások jelentős része bejelentés nélkül dolgozik. Ez maga után vonja azt is, hogy baleset, betegség vagy nyugdíjazás esetén teljesen kiszolgáltatottakká válnak. Cikksorozatunk 3. részében az előbbi kérdést járjuk körbe.
KONYHA-KERT
Megtévesztő bio-jelölés a barna cukrokon
A barnacukrokat és barna nádcukrokat vette górcső alá legújabb terméktesztjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Vizsgálták a termék eredetét, nehézfém és növényvédőszer-maradék tartalmát.
DIVAT, FÖLD
Hogy készül a cipőd? – A bőr ökológiai hátizsákja
Az ökológiai hátizsák vagy ismertebb nevén ökológiai lábnyom egy adott termék előállítása során felhasznált nyersanyagokat és a feldolgozási folyamat során keletkezett hulladékot foglalja magában. Cikksorozatunk 7. részében egy cipő ökolábnyomát vesszük górcső alá.
ZÖLD OTTHON
Vegyszermentes növényvédelem a lakásban
Legyengült növényeinknél előbb-utóbb megjelenhetnek a gombabetegségek, a kártevők illetve bizonyos makro- és mikroelemek hiánybetegségei. Milyen vegyszermentes praktikákkal orvosolhatjuk a felsorolt bajokat?
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Hogy készül a cipőd? Legelők az erdők helyén
Brazíliai esőerdők helyén létesített legelők, kizsákmányolt szenegáli vendégmunkások a délolasz üzemekben – csak néhány a cipőiparhoz köthető megdöbbentő tényekből. Cikksorozatunk 2. részében az amazonasi esőerdők helyére és a délolasz cserzőüzemekbe kalauzoljuk el az olvasót.
DIVAT
Hogy készül a cipőd? – A farmtól a cipőgyárig
Egy kg nyersbőr előállításához 17.000 liter víz, 7.4 kg gabona és 41 kg takarmány szükséges. Cikksorozatunkban megmutatjuk az utat a marhatenyésztő farmtól a cipőig.