Találat a #Baba, gyerek, #Egészség, betegség, gyógyulás, #Étel-ital, #Helyi élelmiszer, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Uborka
A kovászos és a nyers uborkasaláta, az uborkaleves pedig a nyár csemegéje. Miért egészséges? Hogy vásároljunk? Mit készítsünk belőle?
KONYHA-KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
Szépülj a kamrából: kozmetikai receptek, bőrápolás nyáron, természetesen
Sok olyan gyümölcs, gyógynövény van, amelyet felhasználhatunk bőrünk ápolására. Próbáld ki kozmetikai tippjeinket: nyári krémek, gélek, pakolások, bőrápolás házilag.
FOGYASZTÓ, FÖLD
Így vásárolj fenntarthatóan: megújult a tudatos vásárló 12 pontja
- #fenntartható életmód
- #fogyasztáscsökkentés
- #háztartás zöldítés
- #Helyi élelmiszer
- #hulladékcsökkentés
A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat. Eldöntheted, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.
FÖLD, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Vadvirágos talajtakarókat a sorok közé!
Vadirág magkeverékekkel a természeti értéket is növelő vetéseket és szemet gyönyörködtető látványt teremthetünk nyárra a kiskertünkbe vagy a gazdaságunkba is. A vadirágos sávokban 50%-kal több a hasznos rovar.
KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A bevásárlóközösségek felé fordultak a fogyasztók a járvány miatt
Mi az a három ok, ami miatt egyértelműen nőtt a népszerűsége a helyi élelmiszernek, melyek a legkedveltebb beszerzési formák a vészhelyzetben? Erre ad választ a Lo-Káli kutatócsoport és a Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont kutatása.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Spárga
A tavasz beköszöntének csalhatatlan jele a lila, zöld, halványsárga vagy fehér, csokorba kötött spárga megjelenése. A spárga igen gazdag ásványi anyagokban, de számos további jótékony hatása van. Legalább akkor együk, amikor szezonálisan kapható.
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Húsvéti tojásfestés természetesen – akár konyhai ételhulladékból
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Ha van kedved, tarts velünk, Tóthné Balázs Kata ökokör vezetőnk beavat minket abba, hogyan tudunk a boltokban kapható porok helyett a konyhádban található alapanyagok, akár maradék zöldséghéj segítségével tojásokat festeni.
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Fenntarthatósági jelölést kaphatnak az élelmiszerek, Franciaországban
Új öko pontozási rendszert hoztak létre független civil szervezetek Franciaországban. A tápanyagértekek jelölésének mintájára létrehozott Eco-score célja az élelmiszerek környezeti hatásainak megmutatása, ezzel pedig a fenntartható fogyasztás megkönnyítése.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Pasztinák
A pasztinák vagy más nevén paszternák manapság méltatlanul mellőzött gyökérzöldségünk. Pedig a burgonya Európába érkezése előtt főzve is, sütve is fontos népeledel volt a kontinensen. Kinézetre ugyan leginkább egy nagyra nőtt fehérrépa, de egészen másra használjuk.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
- #bioélelmiszer
- #GoEAThical
- #Helyi élelmiszer
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #OurFoodOurFuture
- #Zöldség-gyümölcs
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.