Találat a #alvás, #Egészség, #életmód, #Fogyasztás, #Otthon és Iroda, #Tesztek címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sóska
Néhány sóskalevéllel bármilyen salátát feldobhatunk. Miért egészséges? Hogyan vásároljuk, tároljuk? Mit főzzünk belőle?
BABA-MAMA, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tippek környezetbarát és etikus húsvéthoz
Összeszedtünk néhány tippet, hogy a húsvéti készülődés valóban öko, etikus és tudatos legyen, aminek nem csak a család örül, de a nyuszik, a tyúkok, és a környezetünk sem bánja.
BABA-MAMA, Zöld Otthon mindenkinek
Mosóporok: kiderült, melyik a leghatékonyabb, melyik milyen foltra jó
A Tudatos Vásárlók Egyesületénél 13 itthon népszerű mosópor hatékonyságát teszteltük. Laboratóriumban vizsgáltuk, mennyire jól távolítják el a különböző típusú foltokat a ruhákból, de néztük azt is, mennyire biztonságosak és környezetbarátak. Nézd meg, melyik az, ami mindent visz, melyik miben jó!
KONYHA ÉS KERT
Végre egy jó hír: kevesebb élelmiszert dobunk ki
4%-kal csökkent a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége az elmúlt 3 évben, de fejenként még így is évi 65 kg/fő az átlagos pazarlás – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felméréséből. Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül.
FOGYASZTÓ
Így vásárolunk a koronavírus járvány 2. hullámában
A COVID-19 járvány megjelenése előtt megszokott vásárlási szokások valamelyest visszarendeződtek, de bizonyos változásokat megtartottunk. Kevesebb időt töltünk az élelmiszerboltokban, és kevésbé ötletszerűen vásárolunk. Nem bóklászunk: pakolunk és megyünk – ez derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből.
FOGYASZTÓ
Megváltozott vásárlási szokások, az akciók után az egészség a legfontosabb
Hosszú távon minden második ember fogyasztási szokásait átalakítja az egészségügyi vészhelyzet világszerte – derül ki az Ernst & Young több mint 14 ezer fős nemzetközi kutatásából. A krízist követően a vevők egy meghatározó része visszatérne a megszokott életviteléhez, de ők se bíznak abban, hogy ez maradéktalanul megvalósulhat.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Melyik kulacsot vegyem a gyereknek, amelyik biztosan nem káros?
Sokan szeretnénk csökkenteni a műanyag-lábnyomunkat, és saját kulacsból isszuk az otthonról hozott limonádét, azzal járunk sportolni, kirándulni. Kulaccsal küdjük a gyereket iskolába. És közben bízunk benne, hogy ez a remek zero waste megoldás egészséges is: hogy közben nem oldódik káros anyag az italunkba. Vegyianyag-szerzőnk, Simon Gergely utánajárt, melyik kulacstípus a legegészségesebb választás.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Vízdilemmák 2. rész: Kell a vízszűrő vagy felejtsük el?
Egyre többen aggódnak a csapvíz minősége miatt, ezért egyre több háztartásban bukkannak fel víztisztító berendezések. Sorra vettük a forgalomban lévő házi víztisztító berendezések különböző típusait, hogy kiderüljön, milyen szennyeződéseket tudunk kiszűrni velük. Azt is körbejártuk, milyen egészségügyi kockázatokat rejt, ha nem rendeltetésszerűen használjuk őket. Belefér például, ha a vízszűrőt egy kicsit tovább használjuk?
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Vízdilemmák 1. rész: Igyuk a csapvizet vagy sem?
A magyar csapvíz tökéletes. A csapvíz ugyanúgy szennyezett, mint minden más környezetünkben. A csapvíz-ásványvíz dilemma megosztja a társadalmat, a legtöbbünknek van határozott álláspontja a kérdésben, és sokan városi legendákra alapozzuk álláspontunkat. Aggódjunk-e az ólom miatt? Káros vagy teljesen ártalmatlan a csapvízben lévő klór? És mi a helyzet a baktériumokkal? Megbízhatunk-e a hivatalos határértékekben? És ha […]