Találat a #Állatvédelem, #Klímaváltozás, #Nagylátószög, #Termékcímkézés, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Győri Édes Dörmi dietetikus szemmel
Termékelemző sorozatunk folytatásaként ismét egy gyermekekre pozícionált terméket elemzünk. Valóban annyira jó minőségű és egészséges ez a termék, mint amennyire azt a szülők elvárnák? Középpontban a Győri Édes Dörmi piskótaszelet.
ETIKUS KERESKEDELEM, KLÍMAVÁLTOZÁS
Megéri a multik körmére nézni
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Multicégek
- #Nagylátószög
- #Természetvédelem, biodiverzitás
Szép dolog szembeszállni az etikátlan óriásvállalatokkal, de eredményt úgysem érhetünk el velük szemben – gondolják sokan. Az Oxfam nevű civil szervezet bebizonyította, hogy alig egy év alatt jelentős változtatásokra lehet bírni a legnagyobb cégeket is.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT, ZÖLD OTTHON
Csatlakoztunk a húsmentes hétfőhöz: húshagyó kedd a TVE-ben
Egy ember, egy év, heti egy nap húsmentesen – máris 100 kg-mal kevesebb a szén-dioxid a légkörben. Ennyit 52 fiatal fa képes megkötni egy év alatt a fa fajtájától, méretétől, élőhelyétől függően. Tegyél az egészségedért, környezetedért, csatlakozz te is a húsmentes hétfőhöz!
KONYHA-KERT
Meddig jó az étel?
Mi a különbség az eltarthatósági idő és a minőség megőrzési idő között? Hogyan számolják és milyen jelentősége van a fogyasztókra nézve? A legfontosabb tudnivalók röviden.
KLÍMAVÁLTOZÁS
Ismerd meg a címkéket: Rainforest Alliance
Ezen a héten újabb címkével bővítjük (öko)címke adatbázisunkat. A Rainforest Alliance egy fenntarthatósági program trópusi országok farmerei számára, megfelelő gazdasági alternatívát jelentenek az esőerdők irtása helyett.
FOGYASZTÓ
Világosbarna és nem kakaó ízű a hamis kakaó
Eddig mintegy 1000 zacskó hamisított kakaó zárolását és kobzását rendelte el a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Az ügyet a gyártó bejelentésére kezdte el vizsgálni a különleges esetekre specializálódott csapat.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Mennyire etikusak az élelmiszergyártók?
Sokszor elhangzik, hogy a fogyasztók tudatosságán múlik többek között az is, hogy a fejlődő országok munkásai milyen körülmények között élnek. Néha azonban nehéz megítélni, hogy melyik márka mellőzésével vagy támogatásával tudunk segíteni. Az Oxfam nevű civil szervezet olyan szemléletes adatbázist állított össze, amely megkönnyíti a döntést.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM
Ismerd meg a címkéket: UTZ Certified
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Termékcímkézés
- #TVE Hírek
Ezen a héten újabb címkével bővítjük (öko)címke adatbázisunkat. Az UTZ Certified egy fenntarthatósági program kávét, kakaót és teát termelő farmerek számára, amely keretében meglévő, ismert márkájú termékeket gyártó és forgalmazó cégekkel működhetnek együtt.
KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT
Húsfogyasztás, CO2-kibocsátás, betegségek – interaktív térkép a nagyvilág helyzetéről
Ahol sok húst esznek, ott több a rákos beteg? Van összefüggés a húsfogyasztás és a CO2-kibocsátás között? Melyik állam lakói kerülik el jó eséllyel a cukorbetegséget? Tekintsd át a globális összképet, vagy böngészd az adatokat Vanuatutól Mauritiusig!
KONYHA-KERT
Jelek, címkék, védjegyek – elkészült a Tudatos Vásárló címkeadatbázis
Az elmúlt évtizedekben nőtt azok száma, akik fogyasztói döntéseiket fokozott környezeti, társadalmi és etikai tudatossággal hozzák meg. A fenntartható fogyasztás, a tudatosságon alapuló vásárlást a megfelelő információk hiányában sokszor nehéz meghozni. Ehhez nyújt segítséget a Tudatos Vásárló címkeadatbázisa.