Találat a #Állatvédelem, #Hús, vegetáriánus, #Termékcímkézés, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Utolsó mohikánok – megnéztük, milyen az etikus magyar textilipar
- #Ép test
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Ruházat
- #Termékcímkézés
Tudjuk, milyen problémákkal küzdenek a magyarországi felsőruházati szektorban dolgozók. Arra voltunk kíváncsiak, jobbak-e a munkakörülmények, magasabb-e a fizetés a különböző etikus minősítéssel rendelkező hazai cégeknél. Mengyán Eszter, a fenntartható divattal foglalkozó Holy Duck! blog alapítója járt utána a kérdésnek.
KONYHA ÉS KERT
Helyi gazdákra épít az egyik legismertebb hazai étterem
A jó étterem a jó alapanyagoknál kezdődik, ezt vallja a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa és séfje. Elzarándokoltunk Szemesre, hogy a saját szemünkkel lássuk, mit csinál a helyi gazdák termékeiből az étterem világhíres konyhája. Megismerkedtünk azzal a gazdával is, aki nélkül nem lenne bab a Kistücsökben.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Harcsagirosz és pontytepertő lehet az idei nyár slágere
Idén vették át a balatonlellei Nádfedeles halsütőt, ahol azóta a klasszikus halas ételeken felül harcsagiroszt és pontytepertőt is kínálnak. Máté Imre és Zoltán úgy látják, a halas streetfood hozhatja közelebb a halat az emberekhez.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Itt ehetsz friss, édesvízi halat nyáron: halsütők, halbisztrók országszerte
Kóstoltál már harcsagiroszt, pontycsipszet vagy halburgert? Tesztelésre érdemes helyeket mutatunk, amelyekben egy a közös: mindenhol édesvizi halból (is) készül a menü, ráadásul a legtöbb helyen friss, helyi halból.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor cseréld le a tévédet?
- #Elektronika, számítástechnika
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hulladék
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Otthon és Iroda
- #Televízió, média
- #Termékcímkézés
Talán egyetlen háztartási gép sem esett át az elmúlt tíz év során annyi technológiai változáson, mint a televízió. Mikor érkezik el az a pillanat, amikor a régi tévénk működéséből adódó környezetterhelés nagyobb, mint az, amivel egy új gép legyártása jár? Mit tudnak energiahatékonysági szempontból az okostévék? Okosodj Te is, játszva!
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor cseréld le a porszívód?
- #Elektronika, számítástechnika
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Otthon és Iroda
- #Takarítás, tisztítás
- #Termékcímkézés
Meddig kéne használni ugyanazt a porszívót, ha környezettudatosak vagyunk? Mi az az energiahatékonysági besorolás, ami fölött környezeti szempontból addig érdemes javíttatnunk, ameddig lehet? Miért tűntek el Európában az áruházak polcairól a nagy teljesítményű gépek? Tudj meg minél többet a porszívóról!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Mikor cseréld le a hűtőt?
- #Energia
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Otthon és Iroda
- #Takarítás, tisztítás
- #Termékcímkézés
Pontosan meddig kéne használni ugyanazt a hűtőszekrényt, ha környezettudatosak vagyunk? Mikor érkezik el az a pillanat, amikor egy régi, korszerűtlen hűtő működéséből adódó környezetterhelés nagyobb, mint az, amivel egy új gép legyártása jár? Tippelj!
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Böjtölj velünk: szevasz nejlonzacskó, csá szívószál!
Tudatos Vásárlóként idén olyan böjtbe kezdhetünk, amitől nem csak a mi szervezetünk, de a Föld is megtisztul: húsvétig megvonunk magunktól néhány olyan dolgot, amiket valójában a hátunk közepére se kívánunk. Válassz te is magadnak böjtölnivalót a listánkról!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
3 alapanyag – 10 okosság
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Melyik a legjobb liszt? És melyik mire való? Melyek a legjobb pesti pékségek? Hol terem a magyar rizs? Találtunk-e szennyeződést a boltokban kapható rizsekben? Most tíz pontban tesztelheted, mi maradt meg és mi maradt ki abból, amit a lisztről, rizsről és a hüvelyesekről a Tudatos Vásárlón olvashattál.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Kókuszzsír és pálmaolaj – a szépség és a szörnyeteg?
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
Környezettudatos fogyasztóként tudjuk, mennyi pusztítással jár a pálmaolaj-előállítás a távol-keleti esőerdőkben. A kókuszzsír eközben szuperélelmiszerként virít a polcokon. Mi a különbség köztük, ha a környezeti és ha az egészségünkre gyakorolt hatásokat nézzük?