Találat a #Állatvédelem, #Étel-ital, #Hús, vegetáriánus, #Környezetvédelem, környezetszennyezés címkére
Cikkek rendezése
FOGYASZTÓ
Hormonkárosító anyagot találtak konzerv ételekben. Hogyan kerüljük el?
Számos konzerv ételben találtak BPA-t Németországban. A tesztelt termékek több mint harmada itthon is kapható.
Etikus kereskedelem
Egy kis csonkolás, maradhat? 15 éve nem volt komoly változás az állattartás szabályozásában
2024 végén hozták nyilvánosságra, milyen területen lesz új szabályozás az EU-s állattartás körülményeit illetően.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Kínai kel, napa-káposzta, pak choi
A késő téli, kora tavaszi időszakban zöldségigényünket kielégítő kínai kel, napa-káposzta és pak choi számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sóska
Néhány sóskalevéllel bármilyen salátát feldobhatunk. Miért egészséges? Hogyan vásároljuk, tároljuk? Mit főzzünk belőle?
Baba-mama, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Húsvéti tojásfestés természetesen – akár konyhai ételhulladékból
A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Ha van kedved, tarts velünk, Tóthné Balázs Kata ökokör vezetőnk beavat minket abba, hogyan tudunk a boltokban kapható porok helyett a konyhádban található alapanyagok, akár maradék zöldséghéj segítségével tojásokat festeni.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Csipkebogyó
A rózsafélék családjába tartozó csipkerózsával erdei tisztásokon, elhagyott kertekben találkozhatunk. Nyáron rózsaszín virágaiban gyönyörködhetünk. Télire beérő égőpiros gyümölcseit frissen és lekvárként fogyasztjuk.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Hagyma
A kétéves fejlődésű növény egész évben folyamatosan kapható. Tavasszal a friss hajtásokat újhagyma néven fogyasztjuk. Nyár elejére-közepére ebből lesz a „főzőhagyma”, majd szeptemberre a tárolható vöröshagyma.
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Etyeki must, helyi homoktövis, kortárs szerzők, de jön a magyar komló is – mennyire hazaiak a magyar kézműves sörök?
Közös programra hívják a hazai kisüzemi sörfőzdék a sörök iránt érdeklődőket: október 10-én Nyitott Főzdék Napja néven országszerte 25 magyar sörfőzde nyitja meg a kapuit. Megkerestünk közülük hármat, mert kíváncsiak voltunk, mennyire hazai a hazai sör.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sárgadinnye
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #idénynövény
- #kert
- #kisbolt
- #piac
- #szezonális
- #Szupermarket
- #Zöldség-gyümölcs
Jellegzetes illatáról akár csukott szemmel is felismerhető. Június végétől szeptember elejéig kapható, de próbálkozhatunk saját termesztéssel is.
Baba-mama, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Melyik kulacsot vegyem a gyereknek, amelyik biztosan nem káros?
Sokan szeretnénk csökkenteni a műanyag-lábnyomunkat, és saját kulacsból isszuk az otthonról hozott limonádét, azzal járunk sportolni, kirándulni. Kulaccsal küdjük a gyereket iskolába. És közben bízunk benne, hogy ez a remek zero waste megoldás egészséges is: hogy közben nem oldódik káros anyag az italunkba. Vegyianyag-szerzőnk, Simon Gergely utánajárt, melyik kulacstípus a legegészségesebb választás.