Találat a #Aktivista, #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok, #Környezetvédelem, környezetszennyezés címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Hulladékcsökkentő karácsonyi kihívás #2
Folytatjuk a sorozatot, amelyben egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra, sikereit és kudarcait is megosztja egy négyrészes cikksorozatban. Most az advent első hetéről olvashattok.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Itt vehetsz Fairtrade csokimikulást
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Étel-ital
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Kereskedelem, Fair Trade
Közeledik a Mikulás. Szétnéztünk a boltokban, hol lehet Fairtrade minősítésű csoki Mikulás venni. Jó hír, hogy a nagyobb szupermarketekben, megfizethető áron is vehetünk etikus csokit.
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Nem akármilyen technológiai cég a legzöldebb 2017-ben
A Fairphone kapta a legtöbb pontot a Greenpeace vezető technológiai cégeket rangsoroló idei listáján.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Akiket tönkre tesz az olasz paradicsom
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Étel-ital
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Zöldség-gyümölcs
A paradicsomtermesztést Olaszországban javarészt a modernkori rabszolgaság működteti. A munkások – fiatal férfiak Afrikából, több gyermekes anyák Romániából – az emberkereskedelem áldozatai. Számukra, bármennyire is megbánták, hogy odamentek, nincs visszaút, jelenük embertelen, a jövőjük kilátástalan.
DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A biotermesztés a munkásoknak is jobb nem csak a fogyasztónak
Az iparszerű növénytermesztés egyik alappillére a növényvédő szerek széleskörű használata, ami komoly veszélyforrást jelent az ott dolgozókra. Egy nemzetközi kutatás feltárta a „hagyományos” és a bio banánültetvényeken dolgozók egészségügyi helyzetét. Íme az eredmények.
BOLYGÓ
Balogh János Kárpát-medencei Környezet-és Egészségvédelmi Csapatverseny
Versenyfelhívás 12-14 éves korosztálynak a 2017-2018 tanévre. A verseny célja, hogy a tizenéves korosztály legyen tisztában a különböző környezeti problémák környezet- egészségügyi hatásaival és ismerje meg a lehetséges megelőzési módokat.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A franciák megszorongatják saját giga-cégeiket
- #CSR
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #multik
- #Nagylátószög
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Természetvédelem, biodiverzitás
A franciák törvényt hoztak arra, hogy legnagyobb vállalataiknak, ha nem is lehetetlen, de nehezebb legyen megsérteniük az emberi jogokat vagy környezetkárosító módon működniük.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Bor, ami nem csak finom
Hatalmas lendülettel hódítanak a bio borok szerte a világban. Tudjuk, hogy a vegyszermentes szőlészet kíméli a környezetet, de egyre többen vallják, hogy a bio bornak az íze is jobb. Sőt, van egy bónusz tulajdonsága is.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Kis bringabirodalom: Go Mobility
Nem tudod, mi az a velocipéd? Már régóta szeretnéd kipróbálni a tandembicajozást? Érdekelnek az elektromos járművek? A Go Mobility kölcsönzőjében mindegyiket kipróbálhatod, boltjukban pedig a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is használhatod.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Milyen halat eszik a magyar?
Tudjuk, hogy egészségesebbek lennénk tőle, azt mondjuk, szeretjük, mégis mi esszük belőle a legkevesebbet az EU-ban, mert szálkás, zsíros, drága, gyanús. A magyar ember és a hal kapcsolata megdöbbentően ellentmondásos. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról? Mi az, amit egyáltalán ne együnk?