Találat a #Aktivista, #Bio, #Étel-ital, #Helyi élelmiszer címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Karalábé
A karalábé ásványi anyagban meglepően gazdag. Tavasszal különösen zsenge és roppanós. Hogyan vásároljuk? Mit főzzünk belőle?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Cseresznye és meggy
A cseresznyét és a meggyet érdemes még frissen ennünk. Hogyan vásároljuk? Miért egészséges, miért együk? Új recept!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Itt a lehetőség, hogy a legjobbkor próbáld ki, milyen a zöldségdoboz, a tanyasi csirke
Ha szeretnél megbízható forrásból zöldséget, hús vagy tojást vásárolni, csatlakozz egy közösségi gazdasághoz! Néhány hazai közösségi gazdaságban még van pár hely az idei szezonra.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Zöldborsó
A frissen szedett zöldborsó élménye május-júniusban, majd szeptember közepén várható. Miért együk? Új, 5 elemes recept!
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
Meddig úszunk még a pálmaolajban?
A pálmaolaj csak néhány évtizede hódította meg a világ iparát, a nyomában maradó természetrombolás viszont végzetes méreteket öltött, és most még nagyobb lehet a kár.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Rukkola
A friss illatú rukkola sötétzöld leveleinek magas a vitamin- és ásványianyag tartalma. Miért együk? Új 5 elemes recept!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Saláta
Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljunk? Mikor ültessük, milyen szomszédokat kedvel, mire jó a saláta?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Medvehagyma
Erősíti az immunrendszert és méregtelenít. De mitől egészséges még a medvehagyma? Hogyan vásároljuk? Mit főzzünk belőle? Új 5 elemes recept!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Retek
Tavasz idénynövényünk gumója elsősorban B1- és C-vitamin forrás. Mitől egészséges? Hogyan vásároljuk? Mit főzzünk belőle? Új 5 elemes recepttel!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Neked való a közösségi mezőgazdaság? – Ezt a 4 kérdést fontold meg
Ilyenkor tél végén, tavasz elején várják a közösségi gazdaságok az új tagokat. Neked való az ilyesmi? Ezt a 4 kérdést tedd fel magadnak, hogy könnyű legyen döntened.