Cikkek

Cikkek » Típus

Őszi háztartászöldítés ÖkoKörben

Egerben, Esztergomban, Kecskeméten, Szegeden és Tatabányán szeptembertől újra indul az ÖkoKör háztartászöldítő program. Jó hangulat, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Zöldítsd Te is a háztartásodat ÖkoKörben! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tipikus part menti halazókat teszteltünk

Még tartja vezető helyét a hekk, de már felúsztak a trónkövetelők a part menti halazókban. Nagy örömünkre a jobb falatozókban egyre több helyi halat kínálnak, de a környezettudatosságon van még mit javítani.

Tudatos vásárlás gyerekeknek

A TVE általános iskolásoknak tartott oktatást a Budapesti Művelődési Központ Zöld tömb programjának keretében. Az órákon a tudatos vásárlás elméleti alapjai mellett hangsúlyt fektettünk a gyakorlati tudnivalók játékos átadására is. 

Elköltöztünk!

Új irodába költöztünk. Ha személyesen szeretnétek bejönni hozzánk, április1-től már nem a Bem rakparton, hanem a Móricz Zsigmond körtéren találtok meg bennünket. Íme egy kis fotódokumentáció a nagy átcuccolásról. 

Szavazzatok az ÖkoKörre!

A TVE a háztartászöldítő ÖkoKörök programmal nevezett be a SozialMarie pályázati kiírásra. Ha fontosnak tartod a programunkat, és szeretnél támogatni minket a versenyben, kérjük szavazz ránk. 

"Végkiárusítás" költözés miatt

Nemsokára új irodába költözünk. Van egy csomó jó és ingyenes kiadványunk, amelyeket nem feltétlenül akarunk átköltöztetni (legalábbis nem ilyen mennyiségben). Ha érdekel, gyere be az irodánkba, itt kedvedre válogathatsz közülük, viheted és terjesztheted.

Vidéken is indulnak háztartászöldítő ÖkoKörök!

Egerben, Esztergomban, Kecskeméten, Szegeden és Tatabányán is indul tavasszal ÖkoKör háztartászöldítő program. Te vagy a közösség mozgatórugója, és érdekel a környezetbarát életmód? Legyél csoportvezető! Ha még csak barátkozol a zöldülés gondolatával, vagy csak egyszerűen nem vagy vezető típus, akkor csoporttagként viheted előre az ügyet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Irodát keres a TVE

A kép természetesen csak vicc, a hír viszont komoly. Költségvetési megszorítások miatt a TVE új irodát keres Budapest belvárosában. A Ti segítségetekre is számítunk, ha tudtok irodának alkalmas olcsó helyet, megköszönjük, ha szóltok. 

Tavaszi háztartászöldítés ÖkoKörben!

Újra indul az ÖkoKör háztartászöldítő program Budapesten és Pest-megyében. Te vagy a közösség mozgatórugója, és érdekel a környezetbarát életmód? Legyél csoportvezető! Ha még csak barátkozol a zöldülés gondolatával, vagy csak egyszerűen nem vagy vezető típus, akkor csoporttagként viheted előre az ügyet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Minden jót!

Megjelent a Tudatos Vásárló Magazin utolsó száma. A magazin szerkesztősége huszonöt szám után elköszön.

Ezeket olvastátok 2011-ben

Szeretünk enni, de ennél jobban már csak jót és jól enni. Nem mindegy, hogy mit kenünk az arcunkra vagy az újszülött fenekére, és nem szeretjük, ha átvernek a reklámokkal, de ha mégis sikerül, szeretnénk tudni, ezt hogyan teszik. Csak pár téma 2011 legolvasottabb 10 cikkéből a TudatosVásárló.hu-ról.

Köszönjük nektek: a TudatosVásárló.hu 2011-ben

Íme néhány adat a TudatosVásárló.hu tavalyi évéről. Ezzel szeretnénk megköszönni Olvasóinknak, hogy újra és újra „ránk kattintottak”. Várjuk ötleteiteket, javaslataitokat 2012-re!

Nem pancs kávé, komposztlé!

Hurrá sikerült! Beindult a konyhai komposztálónk! Alább néhány szemléltető ábra, csupa élethű képpel, Photoshop nélkül. Habár az elején ígértünk szagmintát is, közben rájöttünk, hogy nem tudjuk becsomagolni, pedig lenne mit. Így hát maradnak a képek.

Lendületben az Ökokörök

November közepén 3 háztartászöldítő Ökokör csoport indult Budapesten mintegy 26 résztvevővel. Egy lelkes csoportvezető szervezésében Székesfehérváron is indul csoport november végén.

Nyereményjáték

Teszteld le, hogy mennyire vagy tudatos vásárló, és vegyél részt a nyereményjátékunkban! A helyes megfejtők között J. R. McNeill Valami új a nap alatt című könyvét sorsoljuk ki.

Komposzt hírek a TVE fürdőszobából

Mint korábban már megírtuk, a TVE csapata októberben konyhai komposztálásba kezdett. Jelentjük, a siker egyelőre csekélyke, de nem adjuk fel. Némi módosítással folytatjuk a harcot.

Környezet- és egészségvédelmi csapatverseny indul iskolásoknak

Herman Ottó Környezetvédelmi Oktatóközpont és a Bem József Általános Iskola csapatversenyt hirdet általános iskolások számára környezet-  és egészségvédelem témakörben.

Ismerd meg a TVE-t!

Az október 1-i TVE önkéntes képzésünkön még van pár szabad hely. Amennyiben nincs időd, energiád önkénteskedni, de érdekel a TVE tevékenysége, szívesen vesszük a jelentkezésedet.

Ilyen volt az esztergomi Tudatos Vásárló Fesztivál

Szép őszi nap, gasztronómiai ínyencségek a lekvártól a gombán át a házi sörig, koncertek, játékok és sok-sok érdeklődő. Röviden így jellemezhető a hétvégi esztergomi Tudatos Vásárló Fesztivál. De inkább beszéljenek a képek.

Legyél Te is önkéntes a Tudatos Vásárlók Egyesületénél!

Fontos neked a tudatos vásárlás, és szeretnéd, ha minél többen megismernék? Inkább tennél valamit azért, hogy szebb legyen a világ, ahelyett, hogy homokba dugod a fejed? Szeretnéd a szabadidődet hasznosan tölteni, csak nem tudod hogyan? Csatlakozz a Tudatos Vásárlók Egyesületének önkénteseihez!

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében