fbpx

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Ne maradj ki a jóból, légy a részese!

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Bio-gazdálkodás: Magyarország a világ legdinamikusabban fejlődő országai között

A legfrissebb nemzetközi adatok szerint Magyarország az ökológiai-gazdálkodásba vont területek bővülését tekintve a 10. legdinamikusabban fejlődő ország a világon. A területarányt nézve az európai középmezőnyben vagyunk, a megtermesztett bio élelmiszer nagyrészét viszont, sajnos, nem mi esszük meg.

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Friss, egészséges, megbízható a járvány idején is – ezek a közösségi gazdaságok várják a tagokat 2021-ben

Aki friss, helyi bio minőségű élelmiszerhez akar jutni rendszeresen, közvetlenül a termelőtől, az most nézzen körül és csatlakozzon egy közösségi gazdasághoz! Hogy könnyebb legyen a választás, idén is összeraktuk a gazdaságok listáját, sőt, már térkép is segíti a választásotokat.

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Amikor átadjuk a zöldségeket, nekünk az a heti ünnepnap – Esőleső Ökotanya

Szekeres Nikolett és Balogh Krisztán Ópusztaszeren közösségi gazdaságként gazdálkodnak, 60 szegedi családot, egy lelkes és aktív közösséget látnak el friss, bio zöldségekkel.

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát

A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.

KONYHA, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Már igényelhetjük az idei tájfajta magmintákat a tápiószelei génbankból

Február 3-ától a készlet erejéig elérhető az idei tavaszi vetésű tápiószelei génbanki magminták listája a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ weboldalán.

BABA-MAMA, DIVAT, FOGYASZTÓ, KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, MÉLTÁNYOS KERESKEDELEM, ÖKOKÖRÖK, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG

8 tudományosan bizonyított tipp, hogy sikerüljön teljesíteni a fogadalmad!

Rászántad magad, hogy változtatsz életeden, hogy legalább egyetlen részletében egészségesebb, vidámabb, fenntarthatóbb életet élsz? A jó hír, hogy nincs jobb időszak ehhez az évkezdésénél! Tudományosan megalapozott módszereket mutatunk – válassz csak egyet, vagy próbáld ki akár többet is, hogy újévi zöld fogadalmaidat sikerüljön hosszútávon megvalósítani.