fbpx

KONYHA-KERT

Mindenki megérdemli, hogy étele egészséges, vegyszermentes és klímabarát legyen

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Zöldborsó

A frissen szedett zöldborsó élménye május-júniusban, majd szeptember közepén várható. Különösen magas a kalcium felszívódását és beépülését, a csontok-izmok erősítését segítő magnéziumtartalma.

KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Közösségi gazdaságtól a tányérig: egy tájfajta óriás útja képekben

Fotósunk egy tájfajta óriás paradicsomot kísért végig útján a terényi MagosVölgy Ökológia gazdaságból közösségük egy tagjának tányérjáig.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Málna

Ki ne szeretné az édes, de mégis kicsit savanykás málna mámorító ízét? Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljunk? Hogyan termesszük?

KONYHA-KERT

Felejtsd el a csomagolt salátát, legelj balkon növényeket egész évben

A növényekben gazdag étrend fizikai és mentális egészségünk miatt is fontos. Miért ne tudnánk fenntarthatóbb forrásból beszerezni legalább egy részét, például egyenesen a balkonládából?

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Cukkini

A tökfélék családjába tartozó hosszúkás, zöld, sárga, csíkos vagy foltos cukkini nyersen, párolva és főzve egyaránt élvezetes. A piacon június végétől szeptember elejéig találkozhatunk vele.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Uborka

A kovászos és a nyers uborkasaláta, az uborkaleves pedig a nyár csemegéje. Miért egészséges? Hogy vásároljunk? Mit készítsünk belőle?