fbpx

KONYHA

Mindenki megérdemli, hogy étele egészséges, vegyszermentes és klímabarát legyen

KONYHA

Az ökoszemlélet története, alakulása Magyarországon

Az ökogazdálkodás fejlődése rendkívül gyors az egész világon. A fejlett országokban egyre több térségben szervezik és finanszírozzák az új gazdálkodásra való áttérést. Magyarország 2003-ban a huszonkettedik helyen szerepelt az ökogazdálkodásra elkülönített területek alapján felállított országrangsorban.

KONYHA

Az üveghegyen innen, a biopiacon túl

Életünk során több kilónyi permetezőszert fogyasztunk el az egészséges gyümölcsökkel? A műtrágya miatt nitrátokban „gazdag” a primőrzöldség? Szúnyog-gén van a (pattogatott) kukoricánkban? És a bio-élelmiszer címkékben sincs bizodalmunk? Hihetetlen bár, de még ekkor is van megoldás! Például csatlakozhatunk egy közösség alapú mezőgazdálkodási rendszerhez.

KONYHA, ZÖLD OTTHON

Tetrapukk

Dollárszagú Dobozos Dezső egyszer csak itt termett. Állítólag nem bírta tovább nézni, hogy milyen ciki ez a csöpögő zacskós, csörgő üveges magyar rendszerváltás. Azt mondta, hogy neki lenni sok-sok tőke, és ha ő iderittyenteni nekünk a tájba egy italdobozgyárat, attól kezdve csak úgy tejel majd a tetratőgyű magyar marha!

KONYHA, MÉLTÁNYOS KERESKEDELEM, ZÖLD OTTHON

Igyunk vizet?

Az ásványvíz-biznisz kockázatai és mellékhatásai

FOGYASZTÓ, KONYHA

Ki dugta el a kenyeret?

Miért található a tej és a kenyér az üzletek legeldugottabb pontjain? Miért helyeznek el kis értékű árukat a pénztárok körül? Miért a bejárat körül találhatók az akciós áruk csoportjai?