fbpx

KONYHA-KERT

Mindenki megérdemli, hogy étele egészséges, vegyszermentes és klímabarát legyen

KONYHA-KERT

Liszt kisokos – melyiket válasszam?

Ember legyen a talpán, aki  kiigazodik a számtalan lisztféle között. Ebben próbálunk segítséget nyújtani: rétes, fogós, Graham, durum – melyik liszt mire jó? Melyiket miért és mihez használjunk?

KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT

Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken

A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.

KONYHA-KERT

Készítsd magad! Fűszersók, ételízesítők házilag fűszernövényekből

Itt az ideje betakarítani a balkonon nevelt fűszernövényeket. Kétszítsünk fűszersót, ételízesítőt, ízesített olajat házilag! Bajzák Anna, a Zöldítők balkonkertész oktatójának tanácsai.

KONYHA-KERT

Mi fán terem? Őszibarack

A hamvas héjú őszibarack július közepétől szeptember elejéig kapható nyersen a piacon. Húsa zöld, sárgásfehér, sötétvörössel áttört zöldesfehér színekben pompázik. Magvaváló és duránci fajtái egyaránt kedveltek.

FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG

Eper, szőlő, bogyós gyümölcsök – ezekben van a legtöbb vegyszerkoktél

2021-ben is kijött, mennyi növényvédőszer maradvány van az európai uniós élelmiszerekben. Több mint 1/4-ük tartalmazott többféle szermaradékot is, az együttes hatást pedig nem ismerjük.

KONYHA-KERT

Kert az ablakpárkányon: tippek, ha se kerted, se balkonod

Nincs kerted, nincs balkonod, az ablakod is árnyékos? Fedezd fel az ízes és aromás mikrozöldek világát, egyél vegyszermentes, friss, vitamindús mikrozöldeket a párkányodról!