fbpx

KONYHA

Mindenki megérdemli, hogy étele egészséges, vegyszermentes és klímabarát legyen

KONYHA

Mi fán terem? Ribizli

Mi az, ami piros, fehér, rózsaszín, fekete, arany? Nem kell kitalálni, mely ország zászlajában találjuk ezeket a színeket. Ez mind ribizli!

KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA

Idő, kesztyű, palánta – mit gondolj át, hogyan csatlakozz közösségi kerthez?

A COVID-járvány világszintű zöldítési, kertészkedési lázat robbantott ki: hódít a balkonkertészkedés, egymás után nyílnak a közösségi kertek: nyílt közösségi kert a Terézvárosban, Újbudán, Debrecenben, Kecskeméten is, és biztosra vehető, hogy a hullám folytatódni fog. Ha csatlakoznál, segítünk átgondolni, mi kell az induláshoz. Bajzák Anna, a Zöldítők balkonkertész oktatójának tanácsai.

BABA-MAMA, KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Wekerlei Közös kávézó és konyha: az igazi zero waste hely

Szezonális, vegán ételek szó szerint helyi alapanyagból Budapest közepén. Zöldségkosár átadó pont, vetőmag és palánta csere-bere helyszín. Helyi alapanyagok minden szinten, még a berendezés lomtalanításból származó helyi bútorokból, ablaktáblákból készült. A wekerlei Közös kávézó és konyhában jártunk, amely nemrég elnyerte a Felelős gasztrohős díját a fenntartható és szociálisan érzékeny vendéglátóhelyek versenyén.

BABA-MAMA, DIVAT, FOGYASZTÓ, KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, MÉLTÁNYOS KERESKEDELEM, ÖKOKÖRÖK, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, ZÖLD OTTHON

Így vásárolj fenntarthatóan: megújult a tudatos vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat. Eldöntheted, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA

Veszélyes vegyi anyagokat találtak műanyagmentes tányérokban, szívószálakban

Számos egyszer használatos műanyag termék használata lesz tiltva az EU-ban 2021 júliusától, így Magyarországon is, alternatív megoldásokra lesz szükség. A műanyag szívószálak, evőeszközök és tányérok zöld alternatíváit vizsgálták fogyasztói szervezetek négy országban.

FOGYASZTÓ, KONYHA

Minőségmegőrzési idő, fogyaszthatósági idő – mi a különbség?

Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül, Magyarországon évente átlagosan 65 kg élelmiszert dobunk a szemetesbe. Az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez fontos tisztában lennünk azzal, mi a minőségmegőrzési és mi a fogyaszthatósági idő. Mennyire kell komolyan vennünk ezeket a dátumokat?