fbpx

KONYHA

Mindenki megérdemli, hogy étele egészséges, vegyszermentes és klímabarát legyen

KONYHA, ZÖLD OTTHON

Mi fán terem? Sárgadinnye

Jellegzetes illatáról akár csukott szemmel is felismerhető. Június végétől szeptember elejéig kapható, de próbálkozhatunk saját termesztéssel is.

KONYHA

Mi fán terem? Görögdinnye

Ha a perzselő napsütésben megszomjazunk, kanyarítsunk egy hűs görögdinnyeszeletet – nemcsak szomjunkat oltja, de egészséges is! A tökfélék családjába tartozó gyümölcsöt júliustól szeptember elejéig fogyasztjuk.

KONYHA, ZÖLD OTTHON

Mi fán terem? Szilva

A rózsafélék családjába tartozó szilva és a vele fajazonos ringló a mandulával, barackkal áll rokonságban. Színét, formáját és ízét tekintve a legváltozatosabb gyümölcs. Nyár elejétől ősz végéig terem.

KONYHA, ZÖLD OTTHON

Konyhai újrahasznosítás A-tól Z-ig

A konyhai újrahasznosítással csökkented az élelmiszerhulladékot, és a kreativitásodat is nap mint nap kiélheted. 

KONYHA

Környezetbarát lebomló tányérok, ételhordó dobozok nyári szülinapokhoz, kerti partykra

Milyen eldobható ételes dobozok, tányérok érhetők el Magyarországon? Megkérdeztük az egyik legnagyobb hazai alternatív eldobható csomagolóeszköz forgalmazója, az Ecocatering környezetvédelmi tanácsadóját, Keve Zsuzsát, miből, hogyan készülnek, és tényleg lebomlanak-e az eldobható zöld tányérok, evőeszközök. Milyen lehetőségek közül tudunk választani?

KONYHA, ZÖLD OTTHON

Mi fán terem? Kukorica

A csemegekukorica fagyasztva egész évben rendelkezésünkre áll. Használjuk salátába, kásák és levesek ízesítésére. De tegyük a szívünkre a kezünket: a vízben főtt csöves kukorica a forró nyarak alapvető tartozéka és bizonyítéka is egyben.