fbpx

KLÍMAVÁLTOZÁS

Szorongás ellen cselekedj! Mi adjuk hozzá a muníciót

FOGYASZTÓ, KLÍMAVÁLTOZÁS

Felmérték: a bőrükön érzik a környezeti problémákat a magyarok

A magyarok 80 százaléka egyet gondol arról, kinek a felelőssége a környezetvédelem. Kiderült az is, mit tartunk hazánkban a legsúlyosabb környezeti problémáknak – derül ki egy friss országos, reprezentatív kutatásból.

KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA

Az élelmiszeripar felel a globális üvegházgáz-kibocsátás több mint harmadáért

Az élelmiszer-ellátási láncok felelősek az emberi eredetű globális üvegházgáz-kibocsátás több mint harmadáért, ez az arány Magyarországon ugyanennyi: 34%. A közvetlen termelés mellett a csomagolás, szállítás és hűtés is komolyan terhelést jelent. Az Európai Unió világviszonylatban a 4. legnagyobb kibocsátó. Ezeket állítja egy a Nature Food című folyóiratban nemrég közzétett tanulmány.

DIVAT, KLÍMAVÁLTOZÁS

Eljött a fossil fashion kora – ruháink fele már kőolajból van

Ruházkodásunk az elmúlt két évtizedben szinte teljes mértékben átalakult, s mára minden második ruhadarab fosszilis tüzelőanyagból készül. Ez már nem csupán a fast fashion, sokkal inkább a fossil fashion kora.

KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA

Ha az ebédet a mosómedve hozza – megnéztük, milyen a Gasztrohős dobozrendszere

A Felelős Gasztrohős egy éve indította el cseredoboz rendszerét, amivel az egyszer használatos műanyag ételdobozok kiváltására kínálnak nullahulladékos megoldást. A dobozok acélból készülnek, országosan 15 vendéglátóhelyről rendelhetünk bennük, amiben applikáció is segít.

KLÍMAVÁLTOZÁS, MÉLTÁNYOS KERESKEDELEM, ZÖLD OTTHON

Szokásaink változtak, a hozzáállásunk nem: a magyarok környezettudatossága a vírushelyzetben

Miközben a koronavírus-járvány megmutatta társadalmunk és a gazdaságunk törékenységét, a magyarok környezetvédelemről való gondolkodása nem, mindennapi szokásai viszont változtak a járványhelyzet miatt – derült ki a WWF Magyarország friss kutatásából.

FOGYASZTÓ, KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA, MÉLTÁNYOS KERESKEDELEM

Még az MSC-védjegy sem garantálja, hogy fenntartható halat veszünk, állítja egy francia vizsgálat

Az európai uniós vizeken – elvben – a közös halászati politika biztosítja, hogy unokáink életében is legyen élet a kontinenst körülvevő tengerekben. Egy francia fogyasztói szervezet boltokban és piacokon vizsgálta a friss tengeri halak eredetét, és azt állítják, semmilyen módon nem javult a halászati gyakorlat, még az MSC-logó sem garancia arra, hogy a hal fenntartható […]