fbpx

FOGYASZTÓ

A boltban nem tudunk melletted állni, itt igen.

BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, ZÖLD OTTHON

Teszt: szúnyogriasztó és kullancsriasztó szerek

36 különféle folyékony szúnyogriasztó és kullancsriasztó hatóanyagtartalmát vizsgáltuk. Teszteredményeink segítenek, hogy mindenki megtalálja a számára legbiztonságosabb riasztót kertbe, parkba, rövidebb-hosszabb kiránduláshoz, utazáshoz. Azt is megmondjuk, mit használj, ha gyermeknek szánod, babát vársz vagy allergiás vagy.

FOGYASZTÓ

Mosogatógép, botmixer: a háztartások 70%-ában tönkrement valami a karantén alatt

Az elmúlt évben az otthoni gépeink is többet dolgoztak. Megkérdeztük olvasóinkat, átvészelték-e háztartási gépeik a járványidőszakot, s ha nem, mi lett a sorsuk: szerelés vagy csere?

DIVAT, FOGYASZTÓ, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG

Mérgező örök vegyi anyagokat találtak kozmetikumokban

A szempillaspirálról, alapozóból, rúzsból soha le nem bomló anyagok kerülhetnek a szervezetbe a bőrödön, könnycsatornákon, szájon keresztül.

BABA-MAMA, DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, ÖKOKÖRÖK, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG

Így vásárolj fenntarthatóan: megújult a tudatos vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat. Eldöntheted, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT

Veszélyes vegyi anyagokat találtak műanyagmentes tányérokban, szívószálakban

Számos egyszer használatos műanyag termék használata lesz tiltva az EU-ban 2021 júliusától, így Magyarországon is, alternatív megoldásokra lesz szükség. A műanyag szívószálak, evőeszközök és tányérok zöld alternatíváit vizsgálták fogyasztói szervezetek négy országban.

FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT

Minőségmegőrzési idő, fogyaszthatósági idő – mi a különbség?

Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül, Magyarországon évente átlagosan 65 kg élelmiszert dobunk a szemetesbe. Az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez fontos tisztában lennünk azzal, mi a minőségmegőrzési és mi a fogyaszthatósági idő. Mennyire kell komolyan vennünk ezeket a dátumokat?