fbpx

FOGYASZTÓ

A boltban nem tudunk melletted állni, itt igen.

FOGYASZTÓ, ZÖLD OTTHON

Megmértük: tarol a zöldre festés a boltokban

Megmérettük, mennyire népszerűek a magyar vásárlók körében a környezetbarát tisztítószerek. Látszik, hogy a gyártók reagáltak a vásárlói igényekre: tarolnak az ellenőrizhetetlen állításokkal zöldre festett termékek.

FOGYASZTÓ

Nem minden bolt tartja be az új garanciaszabályokat – sávos jótállás a gyakorlatban

2021-től új sávos jótállási szabályok érvényesek: minél drágább egy termék, annál hosszabb kötelező jótállási idő vonatkozik rá. Mennyire értik a vásárlók, mennyire tartják be a boltok?

FOGYASZTÓ, ZÖLD OTTHON

Hová tegyük a megmaradt vegyszereket, flakonokat?

A háztartásban keletkező hulladék egy részéről tudjuk, hova kerüljön, a takarító- és tisztítószeres flakonok helye már nem annyira egyértelmű. Összeszedtük, mit kell tudni a veszélyes hulladékokról.

FOGYASZTÓ, KLÍMAVÁLTOZÁS

Félnek a vásárlók a D-címkés háztartási gépektől, pedig lehet, hogy az a legjobb, ami kapható

Az új energiahatékonysági jelek miatt simán lehet, hogy egy D-s mosógép, hűtő, mosogatógép a legjobb, amit kaphatunk. De mennyire bíznak a vásárlók az új címkékben?

FOGYASZTÓ

Értjük az új jótállási szabályokat? – a tudatos vásárlók megmondták

2021-től új sávos jótállási szabályok élnek. Arről szavaztattunk Titeket, tudjátok-e, mi az a sávos jótállás. Az eredmény nem túl biztató.

FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG

Eper, szőlő, bogyós gyümölcsök – ezekben van a legtöbb vegyszerkoktél

2021-ben is kijött, mennyi növényvédőszer maradvány van az európai uniós élelmiszerekben. Több mint 1/4-ük tartalmazott többféle szermaradékot is, az együttes hatást pedig nem ismerjük.