Cikkek

Válassz kategóriát!

Friss tartalom

Bevált programok a gyermekkori elhízás csökkentésére

Jól bevált nemzetközi módszerek aktív szülőknek, pedagógusoknak, polgármestereknek, iskolaigazgatóknak amelyekkel hatással lehetnek az iskolájuk, környezetük egészségére.

Harcsagirosz és pontytepertő lehet az idei nyár slágere

Idén vették át a balatonlellei Nádfedeles halsütőt, ahol azóta a klasszikus halas ételeken felül harcsagiroszt és pontytepertőt is kínálnak. Máté Imre és Zoltán úgy látják, a halas streetfood hozhatja közelebb a halat az emberekhez.

Ilyen lesz az új Tudatos Vásárló

Szeretnénk megköszönni, hogy te is segíted támogatásoddal, hogy megújuljon a 2004 óta működő Tudatos Vásárló online magazin. Ezért szeretnénk megmutatni neked, hogy most hol tartunk az oldal átalakításában.

Száműzték a PET-palackokat a Budapesti Állatkert büféiből

Bátor és példamutató lépésre szánta rá magát a Budapest Állatkert vezetősége. Úgy döntöttek, nem engedélyezik a PET-palackos italok árusítását az állatkerti büfékben. A vízre szomjas látogató viszont bárhol megtöltheti a kulacsát csapvízzel.

Viszlát augusztus: #movethedate

Idén is elérkezett a Túlfogyasztás Világnapja, amit évről-évre egyre korábban ünnepelhetünk. Ünnepelhetünk? Igen, rendhagyó módon a túlfogyasztás napját, tudatos vásárlókként idén ünnepeljük fenntartható és felelős vállalásokkal.

 

Teszt: szegélynyíró

16 szegélynyírót tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete. A tesztből kiderült, hogy ha könnyű terepre szánjuk, akár 20 ezer forintért is kaphatunk elfogadható minőséget, de gyomos, magas füvű kert esetén már érdemes nagyobb beruházásban gondolkodni.

 

Design trükkökkel vesznek rá, hogy kiadjuk az adatainkat

Egy új kutatás szerint a vezető IT cégek megnehezítik felhasználóik számára a személyes adataikhoz való hozzáférés letiltását. Számos megtévesztő design trükkel érik el, hogy önként kiadjunk magunkról olyan infókat, amelyeket alapból nem biztos, hogy megosztanánk a „nagyvilággal”.

 

Hogyan lehetünk hatékonyabbak a munkában? – Flow a munkahelyen

Csíkszentmihályi Mihály, a flow atyja szerint, a XXI. század legsikeresebb cégei és nemzetei azok lesznek, amelyek lehetőséget teremtenek az embereknek, hogy kiteljesedjenek a flowban. Íme néhány technika, hogyan lendülhetsz át flowba munka közben akkor is, ha a munkáltatód még sose hallott erről.

Jöjjön a boldogság! – mikro-flow technikák gyakorlati alkalmazása

Cikksorozatunk legújabb részében bemutatunk egy sor olyan technikát, amelyekkel a napi apró bosszúságokat pozitív élménnyé alakíthatjuk, és olyan tevékenységeket, amelyek nagy valószínűséggel a flow irányába lendíthetnek.

Csomagolásmentes boltban jártunk

2018 elején Budapestre költözött a piliscsabai csomagolásmentes Ligeti bolt. Ha itt vásárolunk, nem érezzük utána, hogy csak a kevésbé rosszat választottuk, ugyanis itt valóban nem keletkezik csomagolási hulladék, és a termékek nagy része nem több ezer kilómétert utazik idáig.   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében