fbpx

Cikkek

Cikkek rendezése

KLÍMAVÁLTOZÁS

A WHO szigorított a légszennyezés határértékein, mi a régit sem tartottuk be

Az Egészségügyi Világszervezet szeptember 22-én jelentősen csökkentette a légszennyező anyagokra vonatkozó irányértékeit. Magyarországon a korábbi határértéket sem tudtuk tartani.

ÖKOKÖRÖK

Téged is vár az ÖkoKör Kamra csoportvezető képzés

Érdekel az egészséges és fenntartható étkezés? Szeretnél még több helyi, szezonális és húsmentes ételt beiktatni az étrendedbe? Várunk szeptember 24-25-i ÖkoKör Kamra csoportvezető képzésünkre!

ZÖLD OTTHON

Moss káros vegyszerek nélkül: újra itt az Öko-mosás kihívás

Az #ÖkoTakarítás hónapja alatt teszteld velünk, milyen hiteles, minősített környezetbarát mosószerrel, öblítő nélkül vagy épp házi mosószerrel mosni!

ZÖLD OTTHON

Indul az #ÖkoTakarítás hónapja!

Bizonyítsuk be együtt, hogy nem csak erős vegyszerekkel lehet otthonunk higiénikus és biztonságos. Csatlakozz az #ÖkoTakarítás hónapjához szept. 19-étől!

KONYHA-KERT

Liszt kisokos – melyiket válasszam?

Ember legyen a talpán, aki  kiigazodik a számtalan lisztféle között. Ebben próbálunk segítséget nyújtani: rétes, fogós, Graham, durum – melyik liszt mire jó? Melyiket miért és mihez használjunk?

ZÖLD OTTHON

Így készíts mosóport, folyékony mosószert házilag

Környezetbarát, adalékanyagmentes mosószert házilag készíteni nem ördöngősség. Egyszerű, kipróbált receptet ajánlunk mosóporhoz, folyékony mosószerhez.

KLÍMAVÁLTOZÁS, KONYHA-KERT

Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken

A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.

ÖKOKÖRÖK

MEGTELT – Újra lehet jelentkezni Tiszta otthon ÖkoKör csoportvezető képzésre

Kétes hatású tisztítószerek helyett környezetkímélő megoldások? Ha szeretnél változásokat elérni a környezetedben, jelentkezz a Tiszta otthon ÖkoKör csoportvezetésre!

KONYHA-KERT

Készítsd magad! Fűszersók, ételízesítők házilag fűszernövényekből

Itt az ideje betakarítani a balkonon nevelt fűszernövényeket. Kétszítsünk fűszersót, ételízesítőt, ízesített olajat házilag! Bajzák Anna, a Zöldítők balkonkertész oktatójának tanácsai.

FOGYASZTÓ

Nem minden bolt tartja be az új garanciaszabályokat – sávos jótállás a gyakorlatban

2021-től új sávos jótállási szabályok érvényesek: minél drágább egy termék, annál hosszabb kötelező jótállási idő vonatkozik rá. Mennyire értik a vásárlók, mennyire tartják be a boltok?