fbpx

| Gulyás Emese

youthXchange

A youthXchange egy átfogó program és egy kézikönyv neve, melynek célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a fogyasztói magatartás környezeti és társadalmi problémáival, és praktikus tanácsokkal lássa el őket a fenntarthatóbb életmód kialakításához.

Képzési csomag a felelős fogyasztásról, útmutató egy fenntarthatóbb élethez

Tények, kérdések, érvek és képek a tudatos vásárlók fiatal generációjának. A youthXchange egy átfogó program és egy kézikönyv neve, melynek célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a fogyasztói magatartás környezeti és társadalmi problémáival, és praktikus tanácsokkal lássa el őket a fenntarthatóbb életmód kialakításához. 


Az ENSZ Környezetvédelmi Programja és az UNESCO által kidolgozott, több nyelvre lefordított kézikönyv Magyarországon a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület és a Tudatos Vásárlók Egyesülete kiadásában jelent meg.

A kiadvány kiválóan alkalmazható tanórai segédanyagként és tanórán kívüli foglalkozások keretében. A youthXchange által érintett főbb témakörök:
– a fenntartható fogyasztás fogalma: környezeti és társadalmi fenntarthatóság
– élelmiszerek: e-számok, bioélelmiszerek
– vegyszerek mindennapjainkban
– közlekedés: légszennyezettség, tiszta levegő
– fenntartható turizmus
– szemét, hulladék, ökodizájn
– megújuló energiák, energiahatékonyság, éghajlatváltozás
– vízfogyasztás: vizeink védelme, a palackozott vizek hatása
– emberi jogok védelme
– állatvédelem: erőszakmentes szépség, méltányos állattartás
– öko- és biotermékek, védjegyek
– etikus befektetések
– reklámozás, médiaműveltség
– akciók, cselekvési lehetőségek


Megrendelés
A kiadványt ingyenesen bocsátjuk pedagógusok rendelkezésére, amennyiben pár mondatban összefoglalva elküldik az alábbi információkat:
– Melyik oktatási intézményben, milyen tantárgy/foglalkozás keretében, milyen korosztályban használják fel az anyagot
– Mi a céljuk a youthXchange felhasználásával

A kiadvány diákok számára szintén ingyenes. A megrendelésben tüntessétek fel, miért érdekel titeket a kiadvány.

Nem oktatási célú felhasználás esetén a kiadványt 800 Ft + ÁFA + (700 Ft)postaköltségért, postai utánvéttel postázzuk.

A postaköltség ára megspórolható, ha a Tudatos Vásárlók Egyesületének irodájában (1027 Budapest Bem rakpart 30., II/19.) veszik át a kiadványt.

A megrendeléseket, visszajelzéseket minden esetben Takáts Katalin nevére várjuk a kati@tve.hu e-mail címre, vagy a 225 81 36-os fax számra.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás