fbpx

| Tudatos Vásárlók Egyesülete

„Voltak, akik kételkedtek, hogy az Ökokör csoportvezető ingyen csinálja”

Régi-új öko barátságok, szaloncukor – és sajtkészítés, sok-sok nevetés és gasztronómiai tobzódás – csak néhány pillanatkép a pápai és a döbröntei Ökokor életéből. Az írásért és a megvalósításért köszönet Sós Mari csoportvezetőnek. 

Sós Mari környezeti nevelővel egy veszprémi csoportvezető képzésen találkoztunk. Már ott feltűnt magával ragadó személyisége, meg se lepődtünk, amikor kiderült, hogy egyből két csoportot indított. Mindkettőt elképesztő lelkesedéssel vitte. Öröm volt olvasni a beszámolóit. Íme egy kis ízelítő.

Mindig volt terülj terülj asztalkám

„Nagyon klassz volt megélni, hogy pár engem ismerő emberrel elkezdve, nagyon kedves társaság gyűlt össze hetente egy-egy alkalommal, akikhez az ökologikus gondolkodás közel állt eddig is.

Pápán a könyvtár támogatott minket – helyszínnel, tagokkal, ellátással. Lakóhelyemen Döbröntén itt is, ott is feltűntünk, ha nem épp otthonomban voltunk. Annyi érdekes megfigyelés, bevált dolog, példaértékű elgondolás jött szóba, s még az egymást ismerő emberek is szolgáltak meglepetéssel, hogy igazán csak a buszindulások miatt kellett abbahagyni, de azután is az egyfelé menők még az élmények hatása alatt – csak erről beszéltek.

Jó volt a találkozók gasztronómiai élménye – itt nem volt elvárás, hogy kell hozni, de mint az első képeken is látható, mindig akadt kellemes meglepetés, ínyenc kóstolni való. Három alkalommal is elmaradt a vízes téma átbeszélése, de nem azért, mert nem akartuk, hanem, mert annyi minden más megbeszélnivaló volt…

A hangulatra jellemző a második mellékelt kép, annyi nevetnivaló akadt a hasonszőrű társaságban – csoda-e ha lesz folytatás…

   Vajon min nevetnek ennyire?

Ami érdekes, hogy csak női résztvevők voltak – egy alkalommal vendéglátónk férje élvezte a társaságot. A  tagok családtagjai tevékeny részt vállaltak – na jó, valakit rá is kényszerítettek!  – a mérésekben, élelmiszer-előállításban, témára felkészülésben.

A korosztály is elég változatos képet mutatott, fiatal anyukától nagymamiig volt mindkét csoportban. Sokaknál az ökogondolkodás a gyerekekhez köthető, vagy olyan dologhoz – egészségügyi, étkezési probléma, dohányzásról leszokás, stb – amivel valami tudatos gondolkodásra való átállás is jár, ha meg akarjuk oldani. Az, hogy mindegyikünk már ehhez a témához kapcsolódott, mindenképp azt eredményezte, hogy rengeteg ismerettel jöttünk össze, sokszor ketten, hárman is vitték a témát. Egyszer volt csak, hogy annyira nem a téma került terítékre, de ugye ezt észre sem lehetett venni? 

 

        Volt közös szaloncukor- és sajtkészítés

Lubickoltam a fantasztikus két sorozatomban, s rengeteg pozitív dolgot kaptam: barátságot, ismeretet, jókedvet, közösséget, elismerést, segítséget…

 

                        Az Ökokör végén így látták a résztvevők a három hónapot

Vannak, akik kételkedtek, hogy ezt a csoportvezető ingyen csinálja, többször is megkérdezték, hogy én miért… Hát a fentiekért.

Az külön öröm, hogy egymással is nagyon sok ilyen történt, csereberék, vásárok – s mindez körön kívül! A lelkesedés nem lankad, de valami tornát is kell szerveznünk… „

 

A program támogatója 2013-2015-ben: CELLS 527167-LLP-1-2012-1-HU-GRUNDTVIG-GMP – This project has been funded with support from the European Commission. Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás