fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Vezetékes vagy vezeték nélküli porszívót válasszak?

A vezeték nélküli porszívók egyre népszerűbbek kis súlyuk és praktikus kiegészítőik miatt. A vezetékes porszívók mégis hatékonyabban takarítanak, olcsóbbak és megbízhatóbbak is. Kinek való az egyik, kinek a másik?

5 dolog, amiben jobb a vezetékes porszívó

✓  Hatékonyság
Általánosságban a vezetékes porszívó jobban tisztít minden fajta padlóburkolatot, de különösen a szőnyegeknél nagy a különbség: jóval több port szív fel, a szőnyegek alsó szálai közül is.

✓  Ár
Már nagyon olcsón hozzájuthatunk egy vezeték nélküli porszívóhoz, a jobb modellek viszont egy árkategóriában vannak a legdrágább vezetékes porszívókkal. Porszívó körképünk azt mutatja, hogy kevesebbért lehet hozzájutni egy jobb minőségű vezetékes porszívóért, mint egy ugyanilyen hatékonyságú vezeték nélküli porszívóért.

✓  Élettartam
Tanulmányok kimutatták, hogy a vezetékes porszívók hosszabb ideig működnek meghibásodás nélkül, mint a vezeték nélküli modellek: akár 3-7 év is eltelik, hogy szerelőhöz kellene hívni.

✓  Tisztítás gyakorisága
A vezeték nélküli porszívók tartálya kisebb, átlagosan 0.7 liter, szemben a vezetékes porszívó 2.3 literjével. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ha nagyobb lakásod és vezeték nélküli porszívód van, minden takarítás alkalmával ürítened kell a tartályt és a szűrőt is rendszeresebben kell mosnod.

✓  Zajszint
Ha nem szeretnéd megzavarni lakótársaid nyugalmát a takarításoddal, a vezetékes porszívó a jobb választás. Vannak olyan modellek, amelyek egy közepes hangerejű beszélgetés zajszintjén porszívóznak (kevesebb mint 60dB), ugyanakkor tökéletesen tisztítanak.


Nálunk több mint 2000 termék közül választhatod ki saját szempontjaid szerint, melyik Neked a legjobb.

a Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek hírlevelére, hogy azonnal értesülj legújabb tesztjeinkről.

* indicates required


4 dolog, amiben a vezeték nélküli porszívó jobb

✓  könnyebb, mint a vezetékes porszívó;

✓  nem korlátozza mozgását a vezeték és a konnektortól való távolság;

✓  nehezen tisztítható helyeket is könnyen elér;

✓  kisebb méretű, így könnyebb a tárolása.

A vezeték nélküli porszívónak is sok előnyös tulajdonsága van tehát: sokkal könnyebben előkaphatod, nem kell a szekrényből üggyel-bajjal előhoznod. Nem kell emelgetni és konnektortól, konnektorig keresztülhúzni az otthonodon. Számos praktikus tartozéka van, amelyekkel könnyen elérheted és kitakaríthatod lakásod legeldugottabb sarkát, vagy akár a lépcsőházat és az autódat is.

Mikor válassz vezeték nélküli modellt?

– ha kicsi lakásodban kevés szőnyeged van;

– ha inkább gyakrabban kevesebb ideig takarítasz;

– és ha amúgy sem szeretsz egy nehezebb porszívóval takarítani.

Allergiásoknak

Fontos, hogy aki allergiás, olyan porszívót válasszon, amely a legtöbb port és pollent szívja fel, majd azt nem engedi vissza a légtérbe. Ebből a szempontból a vezeték nélküli porszívók lemaradnak vezetékes társaik mögött – kivéve a legdrágább modelleket.


Cikkünk a Nemzeti Kulturális Alap (201201/00260) támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás