• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Végre jönnek a női példaképek LEGO-ból

2017.10.25. /

A LEGO az amerikai űrkutatás, a NASA négy női alakja előtt tiszteleg a hamarosan piacra kerülő figuráival. 

Nancy Grace Roman csillagász, Margaret Hamilton fedélzeti szoftver-fejlesztő, illetve Sally Ride és Mae Jemison űrhajós megformálása mellett azt követően döntöttek a dán játékcég tervezői, hogy a LEGO hivatalos oldalán 15 nap alatt 10 ezer szavazat gyűlt össze az ötlet mellett.

Az ötlet népszerűsége és a szavazók rohamszerű véleménynyilvánítása egybecseng a gyermekpszichológusok régóta hangoztatott intelmeivel: mennyire káros, hogy a gyerekjátékok világa építős-fiúsra és babázós lányosra szakad, a két világ között pedig kevés a lehetőség az átjárásra.

Margaret Hamilton a róla mintázott figurával.
Hamilton volt a NASA Apollo űrprogramjában használt fedélezti szoftver vezető fejlesztője, ő alkotta meg a mai megbízható szoftverek alapjait.

 

A figurák mellett a doboz három olyan gépet, járművet is tartalmaz majd, amelyek az ő munkásságukhoz köthetők. A 231 darabos készlet november 1-jétől vásárolható meg online.

 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal, vagy fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!


Képek: shop.lego.com

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-17-2017-00014 jelű pályázat keretében valósult meg.  

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében