fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Válts cipőt, és sétálj Brüsszelbe!

A férfiaknak legalább 3-4 pár cipőjük van, a nőknek pedig ennek a többszöröse is lehet. Minden nap hordod, ezért jogod van tudni, kik és hogyan készítik a lábbelidet! Töltsd le a Change Your Shoes app-ot, és sétálj Brüsszelbe! 

A Clean Clothes nemzetközi hálózat Change your shoes néven kampányt indított, amivel a cipőipar számunkra alig látható árnyoldalára hívják fel a fogyasztók és a döntéshozók figyelmét. Egy virtuális sétával Te is tehetsz azért, hogy a helyzet változzon!

 

Amit nem biztos, hogy tudtál a cipődről

  • 2013-ban több, mint 22 milliárd pár cipő készült a világon. Ez nagyjából 3 új pár cipőt jelentene mindenkinek.

  • A cipők 87 %-a Ázsiában készült.

  • A ruhaiparhoz hasonlóan az emberi jogok semmibevétele a cipőipart  is átjárja: alacsony bérek, a káros anyag használata, ami mind a munkások egészségére, mind a környezetre nézve negatív hatással van.

  • Egy cipő árából, mindössze 2 %-ot kap az, aki készítette.

  • Az Európaiak fele, szinte semmit nem tud arról, hogy milyen körülmények között készülnek a cipőik.

Ugyanabban a cipőben járunk

A globális kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi jogokkal való visszaélésre, valamint felszólítsa a gyártókat és a döntéshozókat az átláthatóbb és ellenőrizhetőbb piac kialakítására. A kampányhoz már közel 20 szervezet csatlakozott világszerte. 

Ha te is szeretnél segíteni, hogy felhívjuk az EU döntéshozóinak figyelmét a cipőipar visszásságaira töltsd le a Change your shoes app-ot, és tegyél egy virtuális lépést Brüsszelbe! Látogass el a kampány magyar nyelvű Facebook oldalára!

 

 

 

Forrás: http://www.labourbehindthelabel.org/shoes

Kép: pixabay

 

 Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében készült. 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás