• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Újabb fair trade kávézó és antikvárium nyílt Budapesten

2010.01.19. /
A harmadik Treehugger bolt december óta várja a vendégeket a Deák térnél.

A kávézó a Discover Budapesttel és a Yellow Zebra kerékpárkölcsönzővel együtt a Sütő utca 2-es szám alatt működik. Itt az angolon kívül már német, spanyol, francia, olasz és egyéb nyugat-európai használt könyveket is találhatunk.

Az érdeklődőknek nincs könnyű dolguk, mert nem egyszerű rátalálni a boltra. Ha besétálunk a Sütő utcába, a McDonald's és a Tourinform közötti belső udvarba menjünk be, ahol szemben, a baloldalon található az üzlet. Keresd a Yellow Zebra feliratot! A könyvesbolt az emeleten van.

Daniel Swartz, az antikvárium-kávézó üzemeltetője az Egyesült Államokból költözött Magyarországra, és évek óta részt vesz az itthoni környezetvédő mozgalmak munkájában. Olyan kávézót szeretett volna nyitni, ahol bizonyítottan tiszta forrásból származó kávét lehet kapni. A méltányos kereskedelem iránti elkötelezettség mellett másik célja egy jól felszerelt, változatos igényeket is kielégítő idegen nyelvű könyvesbolt létrehozása volt, amely elérhető áron kínálja könyveit.

Az első bolt 2006 márciusában nyílt meg a Csengery utcában. Itt a fair trade termékek mellett angol nyelvű könyveket is találhatunk. A második 2007 novembere óta a Lázár utca 16. szám alatt, az Operaház mögött várja a vásárlókat. Ez a hely már nem csak antikvárium-kávézóként üzemel, de rendszeresen otthont ad különböző irodalmi, kulturális, zenei, környezetvédelmi és társadalmi rendezvényeknek is.

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében