fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Új békéltető mobilalkalmazás – online panaszbejelentés

Új békéltető alkalmazás segíti a fogyasztókat jogaik érvényesítésében! Probléma vagy sérelem ért a boltban? Küldd be ott helyben a problémát a Budapesti Békéltető Testületnek mobilról, hogy később ingyen és könnyen egyezhess meg a vállalkozással! (tovább…)

A bejelentés után a Budapesti Békéltető Testület felveszi a kapcsolatot a fogyasztóval, és jelzi, ha szükséges még esetleg valamilyen dokumentum az eljáráshoz. Ha megvan minden, azt követően kitűznek egy meghallgatást, amiről a fogyasztót és a vele vitában álló céget is értesítik. Arra törekszenek, hogy az ügyet mindkét fél megelégedésére intézzék el, és egymással kezet rázva, a problémát pedig megoldva távozzanak. Mindez pedig egy fillérbe sem kerül, nincs semmilyen illeték, díj vagy bármi más költség.

Számtalan különféle ügyben tudnak segíteni, így, ha egy laptopról vagy mobiltelefonról, esetleg drága gépkocsi-vásárlásról van szó és az később elromlott. Ha akadozik az internet, többet számlázott a mobilszolgáltató vagy épp határidőre nem építette ki a hálózatot, akkor is célszerű bejelentéssel élni. De ugyanúgy segítenek a parkolási-, építőipari ügyekben vagy ha a gázszolgáltató olyan számlát küldött, amivel nem ért egyet a fogyasztó.

Mindehhez csak le kell tölteni az ingyenes applikációt, majd kitölteni az adatokat: név, lakcím, e-mail és pontos lakcím. Ezt követően írjuk le, mi történt, mi a probléma a vállalkozással. Akár fotókat is beküldhetünk bizonyítékként! Végül válasszuk ki azt az alkalmazást, amellyel e-mailt szoktunk írni, majd küldjük be a panaszt a megfelelő gombbal – az egész ilyen egyszerű!

A mobilapplikáció letölthető a következő internetes linkre kattintva:

1.Android mobilkészülékekre a Google Áruházból:

2. Apple készülékekre az App Store-ból:

3. Windows Phone készülékre innen

 

Használd bátran!

 

Forrás: Budapesti Békéltető Testület

Kép: pixabay.com

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás