fbpx

| Tudatos Vásárló

Teszt: kávéfőzők

14 különböző márkájú, összesen 48 kávéfőzőt tesztelt laboratóriumban a TVE nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A tesztelt készülékek között van 10 automata, 15 manuális és 23 kapszulás kávéfőző. Vizsgálták, hogy milyen az elkészült kávé hőmérséklete, az eszpresszó és a tejhab minősége, mennyi idő alatt készül el a kávé, és milyen az energiafogyasztása. 

Jó hír, hogy a termékek közel fele az összesített szempontok alapján 75% fölött végzett, de a leggyengébben szereplők is legalább 62%-ot kaptak. Viszont a legdrágább, 300 ezer forintos kávéfőző mindössze 66%-ot kapott.

 

A legjobbak között van Krups, Delonghi és Bosch készülék is, a többség kapszulás, de akad köztük 1-1 manuális és automata is. Áruk 27 ezer forint és 230 ezer forint között mozog. Leginkább azzal nyertek sok pontot, hogy az elkészült kávé hőmérséklete közel van előírt optimálishoz, viszonylag rövid idő alatt, jó ízű és állagú eszpresszót nyerhetünk belőle, és könnyen használhatók.

A lista végén, 62-65%-kal 5 termék végzett, ezek kizárólag manuális és automata gépek, ráadásul magasabb árfekvéssel – egy kivétellel 100 ezer forint fölött kaphatók. Ezek többnyire azért veszítettek pontot, mert a kávé hőmérséklete jobban eltér az optimálistól, hosszabb az elkészítési idő, nem nyerünk velük olyan finom eszpresszót, mint a lista elején szereplő készülékekkel, ráadásul több energiát is fogyasztanak.

Az eszpresszó rajongóknak rossz hír, hogy a szakértők tesztelték az elkészült eszpresszók ízét és állagát is, és ennél a szempontnál mindössze 2 készülék kapott 4 pontot a 0-tól 5-ig terjedő skálán.

A tesztben szereplő gépek több mint a fele rendelkezik tejhabosító funkcióval, köztük sok kapszulás is. Aki szereti a habos kávécsodákat annak jó hír, hogy 11 készülék kapott 4 vagy ennél jobb pontot ennél a szempontnál. Ha vásárlásnál ez az elsődleges szempontunk, érdemes résen lenni, mert ugyanazért a teljesítményért fizethetünk 230 ezer forintot, de kihozhatjuk 37 ezerből is.

Aki ragaszkodik ahhoz, hogy mindig frissen őrölt kávéból készüljön a reggeli ébresztő ital, annak jobban a zsebébe kell nyúlnia. Az automata gépek ugyanis 100 ezer forint fölött kezdődnek, és akár 200 ezer Ft fölött is járhat az áruk. Azt viszont érdemes tudni, hogy a tesztben nem az automata kávéfőzők kapták a legjobb pontot az eszpresszó minőségére. További hátrány, hogy ezeknél az elkészítési idő is hosszabb és nagyobb az áramfogyasztásuk, a kávédaráló funkció miatt. 

A részletes teszteredmény előfizetéssel olvasható itt >> 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


      

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás