alap kinézet

System Messages

Olyan célállomást választottunk, amely minden évszakban népszerű a budapesti utasok körében, mind magán, mind pedig üzleti utazás tekintetében. Budapesti indulással Londonba foglaltunk oda-vissza útra szóló jegyet április 20-22-ig három fapados légitársaság járatára.

Fapados repülőjegyek vásárlása esetén érdemes arra figyelni, hogy az alacsony jegyárakhoz szinte minden esetben hozzáadódnak a plusz szolgáltatások díjai, amelyek az online foglalás esetén a legkedvezőbbek. Az utólag, esetleg az indulás előtti utolsó pillanatban a repülőtéren fizetett díjak a jegyár többszörösére is rúghatnak. Általában fizetnünk kell a fedélzetre felvitt és a feladott poggyászokért, melyek pontos méretét és súlyát minden esetben ellenőrizzük a légitársaság honlapján. Plusz költséget jelent, ha nevet vagy járatot szeretnénk módosítani, de bizonyos esetekben még így is jobban járunk, mint a jegylemondás esetén felszámolt díj kifizetésével.

 

Jó hír, hogy mindhárom oldal több helyen is figyelmeztet az esetleg felmerülő plusz költségekre, vagyis nem kell különösen szemfülesnek lennünk, hogy elkerüljük a plusz kiadásokat. 

Ha valóban olcsón szeretnénk utazni, már a jegyárak összehasonlításánál érdemes kalkulálni a belvárosi transzfer árával is, ugyanis már önmagában a transzferdíj is akár 8-10.000 forintot is kitesz a teljes költségből.  

 

 

Wizz Air

A légitársaság honlapján az összes fontos tudnivalót megtaláljuk a különböző jegyárakkal, plusz szolgáltatásokkal kapcsolatban, a legegyszerűbben azonban a gyakran ismételt kérdések között bukkanhatunk a keresett információra. A poggyászdíjak kalkulálása a Wizz Air esetében tűnik a legbonyolultabbnak és a legszigorúbban szabályozottnak.

 

Jegyfoglalás

A 22 nyelven elérhető honlapon, illetve a 250 Ft-os percdíjjal hívható ügyfélszolgálaton foglalhatunk Wizz Air-jegyet. A légitársaság Luton repülőtérre üzemeltet járatokat. Az utazás végösszegének kiszámításához kalkulálnunk kell a városközponttól körülbelül 45 km-re található repülőtérről a belvárosba való bejutás költségével. A londoni transzferlehetőségekről a repülőtér honlapján tájékozódhatunk.

 

Jegyár

basic viteldíj magában foglalja az internetes utasfelvételt és egy kisméretű kézipoggyászt, míg a plusz ár tartalmazza az ingyenes repülőtéri utasfelvételt, egy nagyméretű kézipoggyászt, egy maximum 32 kg-os feladott poggyászt és egy személyes csomag (laptop táska) díját, ingyenes jegymódosítási és ülőhelyválasztási lehetőséget, valamint elsőbbségi beszállást.

További jegyár-, és poggyászdíjkedvezményhez juthatunk az éves díj ellenében igénybe vehető WIZZ Discount Club tagsággal, míg a járatonként és utasonként fizetendő 3.100 Ft összegű WIZZ Flex szolgáltatás korlátlan járatmódosítást tesz lehetővé.

 

Poggyászdíj

A Wizz Air járatain legfeljebb egy kézipoggyász vihető fel a fedélzetre. Az utólag fizetendő borsos díjak elkerülése érdekében fontos figyelni arra, hogy egy maximum 42 x 32 x 25 cm méretű kis kézipoggyász (kisebb hátizsák) ingyenesen, míg a legfeljebb 56 x 45 x 25 cm-es nagy kézipoggyász (kisméretű bőrönd) díj ellenében szállítható. A foglalás során részletes információt kapunk a poggyászokkal kapcsolatos előírásokról és költségekről, arra is figyelmeztet a rendszer, hogy a repülőtéren utólag felszámított díjak jóval magasabbak az internetes jegyfoglalás során fizetett díjaknál

Maximum 6 feladott poggyászt vihetünk magunkkal, amelyek díja függ az utazás időpontjától, a vásárlás módjától és a feladott poggyász súlyától. A legkedvezőbb ár online foglalás esetén érhető el. A poggyászokért fizetendő pontos összeget egy díjkalkulátor segítségével számolhatjuk ki.

 

Fizetős szolgáltatások

A fedélzeten ételt és italokat vásárolhatunk, az árakat egy letölthető árlistán ellenőrizhetjük. Az összes szolgáltatás díját egy hosszú lista részletezi, érdemes alaposan átböngészni, hogy figyelmetlenségből ne terheljük jelentős kiadással a büdzsénket.

 

easyJet

A légitársaság magyar nyelven is elérhető honlapja könnyen áttekinthető, részletes információkkal szolgál és már a járat kiválasztásakor alapos tájékoztatást kapunk a felmerülő díjakról.

 

Jegyfoglalás

A légitársaság 18 nyelvű honlapján vásárolhatunk londoni repülőjegyet. Az easyJet járata a belvárostól 46 km-re fekvő Gatwick repülőtérre érkezik. A belvárosba való bejutás lehetőségeit a repülőtér honlapján részletezik.

 

Jegyár

A normál viteldíj magában foglal egy ingyenes, legfeljebb 56 x 45 x 25 cm méretű kézipoggyászt. A drágább flexi jegyár tartalmaz egy normál méretű feladott poggyászt, egy maximum 56 x 45 x 25 cm méretű kézipoggyászt, valamint egy kisméretű személyi poggyászt (kézi- vagy laptoptáska). Flexi jeggyel élvezhetjük az elsőbbségi beszállás és a korlátlan számú dátummódosítás lehetőségét. Jó tudni, hogy abban az esetben, ha fizetős ülőhely kiválasztása nélkül lépünk tovább foglaláskor, akkor az utasfelvétel során automatikusan jelölik ki az ülőhelyünket.

 

Poggyászdíj

A fedélzetre egy darab, legfeljebb 56 x 45 x 25 cm méretű kézipoggyászt vihetünk fel díjmentesen. Ügyeljünk arra, hogy ebbe a méretbe bele kell kalkulálnunk a kerekek és a fogantyúk hosszát is. Utasonként 3 darab, egyenként maximum 20 kg súlyú feladott csomagot szállíthatunk díjfizetés ellenében.

Túlsúly esetén felárat számítanak fel, amelynek összege online foglaláskor 1.200 Ft,/kg,  míg a repülőtéren 3.500 Ft a kilónként kalkulált díj. A  foglalás során figyelmeztet minket a rendszer, hogy feladott poggyász online hozzáadása esetén a repülőtéren fizetendő díjnak akár a felét is megtakaríthatjuk.

 

Fizetős szolgáltatások

A bankkártyás fizetések kezelési költségeként a tranzakció összegének 2%-át számítják fel. A járt- és névmódosítás utasonként és járatonként kalkulált díja attól függ, hogy a változtatás online, telefonon vagy a repülőtéren történik. Érdemes észben tartani, hogy a repülőtéren történő módosítás háromszor költségesebb az online változtatásoknál, valamint járatmódosítás esetén az esetleges jegyárkülönbözetet is ki kell fizetnünk. A különböző szolgáltatások díját egy részletes lista tartalmazza.

 

Ryanair

A légitársaság kissé sután magyarra fordított honlapján tudunk jegyet foglalni akár úgy is, hogy közben angol kérdéseinkkel chaten bombázunk egy ügyintézőt.

 

Jegyfoglalás

A 16 nyelven elérhető honlapon, valamint a 250 Ft-os percdíjjal hívható telefonos ügyfélszolgálaton foglalhatunk jegyet a Ryanair járataira. A légitársaság a Londontól 48 km-re található Stansted repülőtérre üzemeltet járatokat. A repülőtér honlapján minden fontos információkhoz hozzájutunk a transzferrel kapcsolatban.

 

Jegyár

Normál és business plus viteldíjat választhatunk. A normál jegynél egy legfeljebb 10 kg súlyú, 55 x 40 x 20 cm méretű kézipoggyászt és egy maximum 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis táskát vihetünk fel a fedélzetre ingyenesen. A szülők ölében utazó csecsemő részére egy további, maximum 5 kg-os pelenkázótáska szállítható a kézipoggyászon kívül. 

 

Poggyászdíj

Legfeljebb két darab, 15 vagy 20 kg-os feladott poggyászt szállíthatunk a járatokon díjfizetés ellenében. A feladott poggyász díja attól függ, hogy elő- vagy főszezonban utazunk-e, milyen útvonalra foglalunk, valamint hogyan vásároljuk meg a jegyet. Érdemes figyelni arra, hogy a repülőjegy foglalásakor valamennyi feladandó poggyászunkat jelezzük, mivel az utólag foglalt, illetve a repülőtéren fizetett szolgáltatások díja sokkal magasabb.

 

Fizetős szolgáltatások

A meglehetősen hibásan magyarra fordított honlapon részletes információkat találunk az összes díjról. Érdemes az angol nyelvű listán ellenőrizni az árakat.

Bankkártyás fizetés esetén a tranzakció teljes összegének 2 %-át fizetjük ki kezelési költségként. Járat- és névváltoztatásra is van lehetőség módosítási díj ellenében, melynek összegét az utazás időpontja és az útvonal határozza meg.

Kép: pixabay.com

 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében valósult meg.  


  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink