fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Termékteszt: TV

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 58 televíziót tesztelt nemzetközi laboratóriumban az ICRT hálózat keretében. A tesztelés során a következő szempontokat vizsgáltuk: sokoldalúság (csatlakozók, tuner), képminőség, hangminőség, multimedia player és Smart TV funkció, mennyire könnyen használható, energiahatékonyság.

A tesztelt tévék ára 60 ezer és 1 millió forint között mozog. Az összesített szempontok alapján készített listán egyik készülék sem ért el 80%-nál többet, viszont 21 termék 70 és 79% között teljesített.

A listát egy 1 millió forint értékű készülék vezeti, de ugyanezt a szintet hozza több 140.000 – 200.000 forintos TV is. Jó hír, hogy a készülékek nagy része energiahatékony, és kimagasló eredményt értek el a multimédia player funkció alapján. Ezzel szemben sajnos a kép- és hangminőség szempontjából már sokkal jobban megoszlik a mezőny, ami igencsak megnehezíti a fogyasztók helyzetét, mivel sem az ár, sem a márka nem irányadó.

 

Az energiahatékonyságnál mérték a készülék energiafogyasztását normál és stand by üzemmódban, valamint értékelték a készülék éves energiafogyasztását is, napi 20 óra stand-by és 4 óra normál üzemmódot alapul véve. 11 termék legalább 4 pontot, további 42 termék pedig 3-as és 4-es közötti értéket ért el a 0-tól 5-ig terjedő skálán. Mindössze 5 termék kapott 3-nál kevesebb pontot energiahatékonyságra. Ez utóbbiak között volt 600.000 forint értékű és 130.000 forintos készülék is. Míg a kisebb képátmérőjű készülékek inkább teljesítettek jól az energiahatékonyság szempontjából, számos nagy méretű készülék is 4-nél több pontot kapott a teszten. Nincs könnyű helyzetben a fogyasztó, mert sem a képernyő mérete, sem az ár nem egyértelmű irányadó energiahatékonyság szempontjából. 

A  teljes tesztet itt olvashatod >>>

 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás