fbpx

| Markovics Vera

Pár jó tipp a tisztálkodáshoz

A tisztálkodásnál is érvényes az alapszabály: csak egyszerűen, mértékletesen. Pár apróságra még így sem árt, ha odafigyelünk.

Nem árt, ha tudjuk!
– Szappan használatakor nem tanácsos fürdősót, vagy savas anyagot önteni a fürdőbe, mert azok megszüntetik a mosóhatást.

– A sminket soha ne próbáljuk szappannal lemosni. Először benedvesített arctejes, vagy olajos vattával kell letörölni a
festékeket, majd a tisztítószerek maradékát alkohol nélküli arcvízzel, vagy kíméletes szappanos mosdással lehet eltávolítani.

– A mosakodás eredményét a víz keménysége is befolyásolja. Kemény víz (l5 keménységi fok felett) esetén a keletkező bőrizgató mészszappant alaposan le kell öblíteni. Az arc öblítővizét 1 kanál almaecettel lehet lágyítani.

Fürdésnél tartsuk szem előtt
 – A fürdővíz ne legyen nagyon meleg (38 C fok alatt)
– Túl sokáig ne legyünk a meleg vízben (15-20 perc)
– A habfürdőnél bőrbarátabb a mézes és a tejes fürdő
– Illóolajat ne csepegtessük közvetlenül a fürdővízbe, mert nem oldódik, s a felszínen úszkáló tömény anyag
allergiát válthat ki. Az illóolajakat először egy kevéske mézzel, tejjel vagy tejszínnel keverjük el, s így öntsük a fürdővízbe (10 csepp illóolaj, 4 evőkanál méz, tejszín…)

Az agyonmosott bőr minden esetben jelez. Ha azt érezzük, hogy a bőr húzódik, korpádzóan száraz és viszket, arra is
gondolni kell, vajon nem éltünk-e vissza annak regenerálóképességével.

Az arc bőre arctejjel és olajjal is tisztítható
A forgalomban lévő smink-lemosók legnagyobb része paraffinolajat, vazelint tartalmaz. Mivel ezek az anyagok bőrlégzést gátló és komedogén, azaz mitesszerképző hatásúak, azon kívül a bőr természetes, káros anyag kiválasztó tevékenységét is akadályozzák, arctisztítás után célszerű tonikkal is áttörölni a bőrt. Enyhén benedvesített vattalapkára csöpögtetett növényi olajjal (pl. olíva olaj), sőt enyhén meleg tejjel is eltávolíthatóak a bőrön lévő szennyeződések. A valóban száraz bőrűek számára ezek kíméletes megoldást jelenthetnek.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás